Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yılbaşı gecesi tepeden tırnağa şık olun!

Yılbaşı gecesi en şık siz olmak ister misiniz?
Bu hafta saç, makyaj, kıyafet ve tırnak modasına dair gerçek profesyonellerden aldığım tüyoları aktaracağım size.
Öncelikle Ulus Bahçecik Kuaför'den Okan Seyhan'a sezonun trendlerini o gece saçımıza nasıl uygulayabileceğimizi sordum.
Bana ilk söylediği şey; asla doğallıktan taviz vermememiz gerektiği oldu.
Gerçekten de özellikle saç konusunda birkaç sezondur, kendimiz yapmış gibi toplanan modellerin veya doğal dalgasında bırakılan saçların revaçta olduğunu görmüşsünüzdür.
Yılbaşı gecesi diye abartmaya meyilli olanlara sesleniyorum; aman yapmayın!

DOĞAL AT KUYRUĞU
Okan, 20'li ve 30'lu yaşlara; tepede net olmayan doğal at kuyruğu ya da saçın yanlarını tepede toplayarak enerjik bir hava yaratabilecek modelleri tavsiye ediyor. Eğer bu yaştaki kadınlar açık saç kullanmak istiyorlarsa, yandan ayrılmış hafif kabarık ama doğal dalgalı modelleri öneriyor. Daha olgun yaşlar için yine tepede net olmayan hareketli doğal topuzları, saçlarını açık kullanmak isteyen olgun kadınlara da geriye doğru, kabarık olmayan ıslak görünümlü modelleri tavsiye ediyor.
Gerçekten şık bir kadının hiçbir detayı atlamaması gerekiyor. Bu yüzden özellikle son dönemde başlı başına bir moda akımı haline gelen tırnak konusuna da değiniyorum...
Yine Bahçecik'ten manikür-pedikür uzmanı Zeliha Son, sezonun rengi olan bordoyu şiddetle tavsiye ediyor. En koyusundan açığına, metalikleri de dahil olmak üzere bordo konusunda dilediğimiz kadar cüretkar olabiliriz. Bordo dışında mor-lacivert ve gri de bu sezon çok popüler. Ayrıca mat ojeler de geri döndü.
Ben hiç sevmesem de, bazı tırnaklarda güzel durduğu kesin. Yılbaşı gecesi için en önemli detay ise; ojemizin kıyafetimiz ve makyajımızla uyumlu olması... Sırf sezonun moda rengi diye farklı bir renk kullanmamamız gerekiyor.
Son, genç kızlara uçuk pembe ve kemik tonlarını tavsiye ediyor. Ağır bir davete gidiyor ve feminen bir görüntü istiyorsanız; uzun ve oval tırnakları kullanabilirsiniz.
Benim tercihim metalik grilerden yana çünkü yılbaşı elbisem beyaz ve gümüş tonlarında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA