Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Asker postalları geri döndü

Aslında bu beklenen bir gerçekti; çünkü moda dünyasındaki hemen hemen herkes 2010'lu yılların 90'ların geri dönüşü olacağını tahmin ediyordu. 90'ların olmazsa olmazları arasında; oduncu gömlek, yırtık kot ve grunge müziğin yanı sıra topuklu asker postalları da var. 'High heel combat boots' olarak bilinen ve 'yüksek topuklu dövüş botu' anlamına gelen bu botlar, ablamın üniversite yıllarında yazın bile ayağından çıkarmadığı en favori ayakkabısıydı. Şort, kot pantolon, etek fark etmez, her kıyafetin altına giydiği bu botlara benim o yaşlarda gıpta ile baktığım söylenemez; yeni alışmaya başladım.

MODACILARIN GÖZDESİ
Kalın ön tabanları sayesinde rahatlıkla boyu 10 santimetre uzatabilen; buna karşılık yürürken ve ayakta dururken insanı asla zorlamayan bu botlar; kısa bir sürede aynı 90'lardaki gibi pek çok kadının göz bebeği oldu. Tayt ve skinny pantolonların altına olduğu kadar, eğer kaç santim uzadığınızı belli etmek istemezseniz geniş paçalı pantolonlarınızın altında kamufle edebileceğiniz postallar; son birkaç senedir ünlü modacıların da göz bebeği olmuş durumda.
Valentino, Prada, Tory Burch, Ballin, Zanotti, Rick Owens, Jimmy Choo, Rag&Bone gibi markaların kış sezonu için tasarladıkları postalları var. Paris'li ikonik marka Yves Saint Laurent'i 2012'den itibaren yeni bir boyuta taşıyan, moda dünyasının yeni rock starı Hedi Slimane'in her sezon 90'lı yıllar ile özdeşleşmiş botlardan tasarladığını söylemek yanlış olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA