Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Deride güçlü Türk kimliği

Geçtiğimiz hafta Deri Tanıtım Grubu'nun davetlisi olarak Floransa'daki 'Modanın Evrimi, Türk Derisinin Hikayesi' adlı sergiye katıldım. Deri Tanıtım Grubu, 2005 yılında Türk deri sektörünün gelişmesi ve dünyaya yayılması amacıyla kurulmuş.

ÇOK İDDİALILAR
Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş'ın basın toplantısındaki "Türkiye dünyaca tanınan bir marka çıkarırsa, bunun deri markası olacağına inanıyoruz" sözü de ideallerinin ne kadar büyük olduğunun işareti. Benim sergisinde bulunduğum projede; grubun İtalya'da iş birliği yaptığı dünyaca ünlü moda dergisi tarafından sekiz moda tasarımcısı seçilmiş. Türk derisi kullanarak deri giysi, ayakkabı ve moda aksesuvarları tasarlayan bu tasarımcılar; Hakan Yıldırım, Ece Gözen, Aslı Filinta, Tuba Ergin, Gül Ağış, Emre Erdemoğlu, Zeynep Tosun ve Bora Aksu. Her yıl binlerce ziyaretçi çeken Pitti Uomo Tekstil Fuarı'yla eş zamanlı düzenlenen sergi, tarihi bir bina olan Palazzo Capponi'de yer alıyor. Sergiye çok sayıda yabancı basın ve moda sektörü çalışanı katıldı. Dolayısıyla dünyaca ünlü bir dergi tarafından seçilen bu isimler için Türkiye'nin en başarılı tasarımcıları da diyebiliriz bence. Hiçbir ticari kaygı gütmeden Türk derisinin ve tasarımlarının tanınması adına çalışan Deri Tanıtım Grubu, bu projeyle dünya çapında bir moda merkezi olan İtalya ve yine dünya çapında üretim otoritesi olan Türkiye'yi birleştirmeyi amaçlamış.

YARARLI OLACAK
Projenin diğer ayağında da, Tods markasının da tasarımcısı olan Andrea Incontri Türk derisi kullanarak bir kapsül koleksiyon hazırlamış. Bu koleksiyon da aynı sergide görücüye çıktı. Bu proje ile 'Made in Turkey' kavramıyla; Türkiye dışında pazarlamaya destek, en üst seviyede kalite ve en önemlisi deride güçlü bir Türk kimliği öne çıkarılmaya çalışılıyor. Ekonomi Bakanlığı'nın ve TİM'in de desteğiyle gerçekleşen bu organizasyonun ülkemize faydalı olacağına eminim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA