Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Entarisi kırmızı Hollywood'un iki kızı

Kırmızı renkli kıyafet; nerede olursanız olun, sizi mekanın yıldızı yapar! Oscar'da kırmızı halı üstünde ise şansınızı ikiye katlayacağına dair şüphe yok. 2007'de Akademi Ödülleri'ne kırmızı Balenciaga elbisesi ile katılan Nicole Kidman, bu işi iyi biliyordu. Dekoltelerin havada uçuştuğu kırmızı halı törenine, boynunda koca fiyonk olan kırmızı renkteki tuvaleti ile katılan Kidman, adeta gecenin yıldızı olmuştu. Kidman'ın bembeyaz teni ile karşıtlık yaratan kırmızı elbisenin, sanatçının omuzlarını ve sırtını ölçülü bir şekilde açıkta bırakan zarif bir dekoltesi vardı.

ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

Kidman neredeyse kafası kadar büyük bir fiyonkla ödül törenine katılarak başta büyük eleştiriler alsa da güzel yıldız, o gece mükemmel görünüyordu. Hatta 2012'de Emma Stone'un giydiği yine boyundan fiyonklu Giambatista Valli kıyafet, genç yıldızın Kidman'ı taklit ettiği yolunda söylentiler çıkmasına neden olmuştu. Stone'un, Kidman'ı taklit etmek istediğini hiç sanmıyorum fakat stil danışmanının çok değil 5 sene öncesini hatırlamaması gerçekten gözden kaçırılamayacak bir hata sayılır.
Oscar törenlerinin diğer unutulmaz kırmızı kıyafeti ise Jennifer Lawrence'ın 2011'de giydiği Calvin Klein gece elbisesi. Sinema yıldızlarının moda öncüleri oldukları doğrudur, onların giydikleri diğerleri tarafından dönemin modası olarak benimsenir ve taklit edilir. Fakat Lawrence'ın 2011'de giydiği bu kıyafet, o zamanlar henüz dünyaca tanınmayan bu genç yıldızı, bir anda yıldızlar kategorisine sokuverdi.

ÇARPICILIĞI SADELİĞİNDE
Penye kumaştan dikilse plaj elbisesi dahi olabilir diyebileceğimiz, arkadan çapraz askıları ile sırtı açıkta bırakan kıyafetin çarpıcılığı aslında bu sadeliğinde yatıyordu. Lawrence'ın genç ve balıketi fiziğini ortaya çıkaran ve bu sayede de törene çarpıcı bir giriş yapmasını sağlayan kıyafeti, güzel oyuncunun koyu göz makyajı ve hafif dalgalı uzun sarı saçları mükemmel bir şekilde tamamlıyordu. Aynı yıl Sandra Bullock'tan Penelope Cruz'a kadar pek çok güzel kırmızı kıyafetle törene çıkagelse de Lawrence rüştünü bu kıyafetle ispatlamayı başarmıştı.
Haftaya Oscar geri sayımımıza 2011 yılından güzel bir sarışın yıldız ve onun giydiği harika bir tasarım ile devam edeceğiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA