Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

2015 yazının fatihi: Kısa saç

2008 yılında saçlarım çok kısaydı. Yaşım gereği yanaklarımın tombulluğunu da hesaba katınca eski resimlerime baktığımda kendimi tanımakta biraz zorlanıyorum. Sosyal medyada bana 'Çok değiştin, estetik ameliyat yaptırdın' diyenlerin bu yüzden yanıldıklarına inanıyorum.
Kısa saç oldukça büyük bir rahatlık; yıkıyor ve çıkıyorsun, kurutmak en fazla 15 dakika alıyor. 2015 yazında yine kısa ve orta uzunlukta saç çok moda. Yaz denince deniz ve güneş ikilisinin kaçınılmaz getirisi olan sarı renk; bal sarısından platin sarısına, açıklı, koyulu gölgeli olarak yoğun katlar, tok ve dolgun gösteren kesimler ile ünlü Hollywood yıldızlarının başını süslüyor.

70'LERE GÖNDERME
Jennifer Lawrence'ın omuzlarında kesilmiş harika saçları buna bir örnek. Öte yandan güzeller güzeli Scarlett Johansson'ın, Oscar Töreni'nde bizi kendine hem hayran bırakan, hem de şoka sokan ensesi traşlı punk görünümlü saçları; uzun perçemleri sayesinde genç yıldıza feminen bir hava katıyordu. Marilyn Monroe'yu canlandırdıktan sonra kısa saçtan bir süre vazgeçemeyen Michelle Williams'ın kulaklarının biraz altındaki küt saç modelini etkileyici kılan ise İskandinav sarısı rengi. Uzun yıllar kahvenin pek çok tonundan sarıya dönen gölgelerle kullandığı uzun saçlarını omuzlarında kestirmeye karar veren Jessica Alba, daima bronz tenine çok yakışan sarı renkten yine şaşmadı. Mutlaka uzun saçtan vazgeçemeyenler için ise düz, omuzların biraz aşağısındaki modeller çok moda.
Özellikle 70'li yıllara gönderme yaparak saçları tam ortadan ayırarak kullanmak pek revaçta. Öte yandan size bu modelin yakışmadığını düşünüyorsanız; 'airy bang' olarak bilinen, kaşlarımızı da kapatan uzun kakuller kestirmek de benim bahar aylarında yaptığım gibi bir seçenek olabilir. Belirtmeden geçemeyeceğim; bu yaz sarının ve açık kahve tonlarının yanı sıra ateş rengi kızıllar da gündemde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA