Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Glastonbury Festivali'nde şort altına çizme modası

Haziran ayının sonuna geldik ve hâlâ yağmur, çamur, tufan devam ediyor. Ozon tabakasını deldi diye deodorant ve saç spreyi kullanmayı keseli çok oldu oysa... Ardı arkası kesilmeyen savaşların acaba hiç mi suçu yok bunda? Geçen hafta aile dostumuz bir iklim bilimci ile bu konu üstünde konuşuyordum.
Bana artık dünyanın sıcak bölgelerinin daha soğuk iklime geçtiklerini, daha soğuk olarak bildiğimiz bölgelerin ise gitgide daha fazla ısınacağını söyledi.

MİNİ ETEK ÜSTÜ MONT
Korkarım güzel Anadolu'muz artık dört iklimi yaşamaktan yavaş yavaş uzaklaşacak. Biz ise yaz aylarında şort altına çizme, mini etek üstü mont kombinasyonlarını kullanmaya başlayacağız. İzmir'de rahmetli anneannemin balkonunda sıcaktan bunalmışken komşuların şarkı ve türküler ile çağırdıkları güzelim imbat rüzgarını beklediğimiz günler çocukluğumdan kalan eski bir anı olarak tarihe gömülecek sanırım.
Yazları ılık ve yağışlı bir iklimden bahsettiğimizde, geçen hafta gerçekleşen ünlü Glastonbury Festivali aklıma geldi. The Who'dan Belle and Sebastian'a, Pharrell Williams'dan ablamın pek sevdiği Motörhead'e, The Chemical Brothers'dan Paul Weller'a eski ve yeni pek çok 'baba' ismi buluşturan Glastonbury Festivali, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği dünyanın en büyük açık hava etkinliğidir. Haziran sonunda İngiltere'nin, bizim soğuk olarak nitelendirdiğimiz havasında ve yağış altında gerçekleşen festivalini, biz daha çok çamur içinde müzik dinleyen ve coşan insanlarla tanıyoruz. En ikonik görüntü ise elbette çamurdan rengi görünmeyen uzun lastik çizmeleri ile Kate Moss'a ait. 2003 yılında çamurların içinde arz-ı endam eden yılların top modeli, şort-çizme kombinasyonuna gözümüzün alışmasını sağlamıştı.

HİPPİ FESTİVALİ
Açıkçası 1980'lerin hippi festivali olarak bilinen Glastonbury, bu sene eski günlerine geri dönmüşe benziyor. Kızılderili şeflerinin taktığı o koca tüylü taçlarla, batik rengarenk tuniklerle; festival alanında bir hippi modasıdır sürüp gidiyordu. Lastik yağmur çizmeleri revaçta olsa da çiçekli elbiselerinin altına asker postalı giyenler de azımsanmayacak sayıda. Kanye West, giydiği kamuflaj asker pantolonuyla konser alanında dolaşan izleyiciler ile uyumlu bir görüntü sundu. Açıkçası festivaldeki tarzların, kıyafetlerin, görüntülerin renkliliği bende yağmurlu yazların çok da kötü bir şey olmadığı fikrini uyandırdı. Maksat gönüller güneşli olsun ve biz mutlu olalım değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA