Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

50 yıllık Cannes Film Festivali’nin en iyi beş kıyafeti

Fransa'nın en güzel kıyılarından birinde yapılan ve tüm dünyanın odak noktası haline gelen Cannes Film Festivali başladı. Bu etkinlik, film festivalleri arasında benim de en çok sevdiğim ve merakla beklediğim festivaldir. Cannes'a ilk kez gittiğimde; sokakta Dolce&Gabbana mankenlerini ve paparazzilerle çevrilmiş ünlüleri görünce çok heyecanlanmıştım. Hatta paparazziler; kim olduğuma bakmadan, sanırım 'Boy pos var, aman elimizde bu da bulunsun' diyerek benim de fotoğraflarımı çekmişti.
Bu yıl 50'nci yılını kutlayan Cannes Film Festivali, Woody Allen'ın 'Cafe Society' adlı romantik komedisiyle açıldı. Tabii kırmızı halı, yine ünlüler geçidine sahne oluyor. Peki, festivalin gelmiş geçmiş en iyi kıyafetlerini gözden geçirmeye ne dersiniz?
Bu liste, aslında çok öznel bir liste olacak çünkü 'Keşke ben de giyebilseydim' dediğim kıyafetleri; modaevlerini, tasarımcıları, bu kıyafetlerin sahibi olan ünlü oyuncuları göz önüne almadan, sadece kendi zevkim doğrultusunda ele alacağım.
İşte Cannes Film Festivali'nin, gelmiş geçmiş en iyi kıyafetleri:
5. Tüm zamanların en sevdiğim yıldızlarından, kusurlu güzellerin en güzeli Sophia Loren'in 1955'te giydiği beyaz, kalp şeklindeki New Look straplez kıyafeti, listemin beşinci sırasında yer alıyor.
4. Jennifer Aniston'ın; Brad Pitt ile evli olduğu o şaşaalı günlerinde;
2004'te giydiği Atelier Versace beyaz elbisesi. Elbise, üstündeki baklava desenli detayları ve yakası ile her zaman favorilerim arasında yer alıyor. Aniston, Amerikan modasını tanımlayan bir yıldız; sade, işlevsel ve her daim şık.
3. Sizi bilmem ama benim bu sezon gece kıyafetlerinde favori rengim beyaz. Kate Beckinsale'in, 2010 yılında giydiği beyaz Gucci Premiere kıyafeti de, her zaman giymeyi arzuladığım kıyafetler arasında yer alıyor.
2. Penelope Cruz'un, 2011 yılında giydiği eflatun Marchesa gece elbisesi, onu daha çok bir denizkızına benzetmişti. İki eski balerin olarak meslektaş olduğumuz Cruz, en sevdiğim oyuncular arasında da yer alıyor.
1. İtiraf etmeliyim; Cara Delevingne, en beğendiğim modeller arasında yer almıyor fakat günümüzün moda dünyası için önemli isimlerden biri. 2013'te kırmızı halıda giydiği Burberry Prorsum elbisesini ilk gördüğümde, 'Neden benim değil?" diye sorgulamıştım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA