Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kendi astroloji haritanızı çözün

Bir yandan astrolojiden faydalanmanızı isterken, bir yandan da astrolojiyi öğrenmenizi istiyorum. Kendi doğum haritanızı az da olsa tanıma fırsatı bulursanız, sadece günlük burç yorumlarında hayatınızı bulmaktan kurtulursunuz. Mesela doğum gününüzde burcunuzun hangi gezegenden referans aldığını biliyor musunuz? Haritanız sadece Güneş, yani burcunuzdan ibaret değil! Hatta burcunuzdan daha önemli olan, doğdunuz yıl. Daha sonrasında burcunuz hangi gezegenden referans alıyor ve yaşadığınız zaman diliminde o gezegen hangi astrolojik etkiler altında? İşte o zaman kendi bulmacanızı çözmenin metodunu yakalıyorsunuz.

GEZEGEN DÖNGÜLERİ
Güneş: Benlik gezegenidir. Bir turu bir yıl sürer. Her burçta yaklaşık bir ay kalır. Aslan burcunun ve beşinci evin yöneticisidir.
Ay: Duygular gezegenidir. Bir turu 28 gün sürer. Her burçta yaklaşık 2.5 gün kalır. Yengeç burcunun ve döndüncü evin yöneticisidir.
Merkür: İletişim gezegenidir. Yılda üç kez retro yapar. Her burçta 16- 20 gün kalır. İkizler ve Başak burcunun yöneticisi olan Merkür, üçüncü ve altıncı evi yönetir.
Venüs: Aşk ve sevgi gezegenidir. Bir turu 224 gün sürer. Her burçta 25-35 gün kalır. Boğa ve Terazi burcunun yöneticisi olan Venüs, ikinci ve yedinci evi yönetir. Gerileme dönemi 40-42 gün süren Venüs, 1.5 yılda bir geriler.
Mars: Tutku ve savaş gezegenidir. Bir turu 22 ay sürer. Her burçta 45 gün kalır. Koç ve Akrep burcunun yöneticisi olan Mars, birinci ve sekizinci evi yönetir. İki yılda bir geriler. Retro süresi 80 gündür.
Jüpiter: Talih gezegenidir. Bir turu yaklaşık 12 yıl sürer. Her burçta yaklaşık bir yıl kalır. Yay ve Balık burcunun yöneticisi olan Jüpiter, dokuzuncu ve 12'nci evi yönetir. Yılda bir kez gerileyen Jüpiter'in retro süresi dört aydır.
Satürn: Karma gezegendir. Bir turu 29-30 yıl arasındadır. Her burçta yaklaşık iki yıl kalır. Oğlak ve Kova burcunun yöneticisi olan Satürn, 10'uncu ve 11'inci evi yönetir. Gerileme süreci beş aydır.
Uranüs: Yenilikçi, asi gezegendir. Zodyak turunu 84 yılda tamamlar. Her burçta yedi yıl kalır. Kova burcunun ve 11'inci evin yöneticisidir. Uranüs'ün retro süresi beş aydır.
Neptün: Sis gezegenidir. Zodyak turunu 165 yılda tamamlar. Her burçta 15 yıl kalır. Balık burcunun ve 12'nci evin yöneticisidir. Yılda bir kez gerileyen Neptün'ün retro süresi beş aydır.
Pluton: Güç gezegenidir. Zodyak turunu 248 yılda tamamlar. Her burçta 12- 24 yıl arasında kalır. Akrep burcunun ve sekizinci evin yöneticisidir. Retro süresi beş aydır.

ASTRO GÜNDEM
Merkür, Venüs ile 60'lık yaparken hitap gücü kuvvetli olan sanatçılar, yazarlar ön plana çıkıyor. Ayrı şehirlerde olup gönlü bir olanlar ise kavuşuyor. Bugün etrafımızdaki insanların diplomatik davranışlarına şahit olabilir, olduklarından farklı davrandıklarını gözlemleyebiliriz. Özellikle göz önünde olan kişilerin konuşmaları olduğundan çok daha farklı yorumlanabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA