Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

7 madde ile astroloji

1. Pozitif ve negatif burçlar
Burçların sınıflandırılmasında, pozitif–negatif olarak yapılan ayrımı kesinlikle olumlu–olumsuz şeklinde değerlendirmemelisiniz. Ateş grubunun enerjik, hevesli burçları ile Hava grubunun konuşkan, akıllı burçları, dışa dönük ve daha hareketli olmalarından dolayı pozitif burçlar olarak nitelendirilirler. Pratik, sakin Toprak grubu ile etkileyici, duygusal Su grupları ise daha içine kapanık ve duygusal olmalarından ötürü negatif burçlar olarak sınıflandırılır.
Pozitif: Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay, Kova
Negatif: Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak, Balık

2. Eril burçlar ve dişil burçlar
Pozitif burçlar eril; negatif burçlar ise dişil burçlar olarak ayrılırlar. Eril-dişil ayrımının, toplumdaki kadın-erkek ayrımı ile karıştırılmaması gerekir. Herkesin doğum haritasında eril ve dişil etkiler mevcuttur.
Eril: Koç, İkizler, Aslan,Terazi, Yay, Kova
Dişil: Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak, Balık

3.Öncü burçlar
Mevsimleri başlatan burçlar, öncü burçlar olarak adlandırılır. Her alanda ilerlemeyi başlatan ve bitirenler, girişimciler ve kitleleri peşinde sürükleyen liderler genellikle öncü burçlardan çıkar.Koç ve Terazi şimdiki zaman ile, Yengeç ve Oğlak ise geçmiş zaman ile ilgilenir.
Öncü burçlar: Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak

4.Sabit burçlar
Sabit burçlar, mevsimlerin ana karakterlerini oluşturan burçlardır. Toplumsal ve etik kuralları belirleyen, toplumun devamlılığını sağlayan, sağlamlığını koruyan ve üstün bir odaklanma yeteneği olan burçlardır.
Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep ve Kova

5. Hareketli (değişken) burçlar
Mevsimleri bitiren ayların temsil ettiği burçlar, hareketli burçlardır. Bu gruba ait burçlar çok yönlü, rutinden hemen kurtulan, değişime direnmeyen, topluma esneklik kazandırıp iletişimi kolaylaştıran özelliklere sahiptir.
Hareketli burçlar: İkizler, Başak, Yay ve Balık

6.Kuzey ve güney burçları
Gökyüzü çemberinin alt kısmında kalan burçlar kuzey, çemberin üst yarısında bulunan burçlar güney burçlar olarak ikiye ayrılır.
Kuzey burçlar: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan ve Başak
Güney burçlar: Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık

7. Doğu ve batı burçları
Bu burçların kuzey ve güney burçları gibi kesin çizgileri yoktur; doğum anına göre çıkartılan bir haritada sol taraf doğu, sağ taraf ise batı olarak kabul edilir.
Doğu burçları; 1., 2., 3.,10., 11. ve 12. evler
Batı burçları ise; 4., 5., 6.,7., 8. ve 9. evlerdir.

ASTRO GÜNDEM
Ay, Merkür ile 60'lık yaparken; ticari işlerde düzenleme yapmak ve anlaşmalara imza atmak için uygun bir dönem olduğunu vurguluyor. Hislerle mantığın beraber hareket edeceği bugün çoğu karar, uzun vadeli olabilir. Çevremizdeki kişilerin fikirleri önem arz ederken, algılarımızın açık olması da yeni bakış açıları kazanmamıza yardımcı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA