Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Tarih yeniliklerle tekerrür ediyor

Geçen hafta televizyondaki programıma Bezmialem Vakfı Üniversitesin'nin rektörü, değerli dostum Prof. Dr. Adnan Yüksel katıldı. Sohbetimizin bazı bölümlerini sizinle paylaşmak istiyorum. Sene 1845... Osmanlı hanedanı 2. Mahmut'un eşi ve padişah Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan, bir rüya görür. Bu rüyadan sonra, İncelikler Medeniyeti'nde bir şaheser daha yükselecektir. Bezmialem Gurebai Müslimin Hastanesi. Hastane, daima en son tıbbi gelişmeler uygulama şartıyla vakfedilecektir. Ve yıl 2010... Bezmialem'in rüyasının peşinde olan bilim adamları ve mütevelli heyeti, kar amacı gütmeyen bir sağlık üniversitesi kurmayı hedeflerler. Aradan iki asır geçmiş ve Bezmialem, sağlık alanında tematik bir devlet vakıf üniversitesine dönüşmüştür.
Bezmialem Valide Sultan'ın miras bıraktığı değerler, yapılanma sürecinde temel taşı olur. Dünyada referans kabul edilen bir eğitim kurumu oluşturmak için kollar sıvanır. Dünyanın en itibarlı üniversitelerinden tersine beyin göçü gerçekleştirilir. Bilimsel anlamda saygınlık kazanmış kaliteli hocalar ve ülkemizin önde gelen akademisyenleri bir araya getirilir. Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü ekipman çağın gereklerine uygun olarak tesis edilir. Uluslararası kaliteyi öğrenciye yansıtmak amacıyla, Amerika'nın Ohio Eyaletinde faaliyet gösteren sağlık devi Cleveland Clinic ile dünyanın en köklü sağlık kuruluşlarından South Caroline Üniversitesi'yle ve Almanya Aachaen Üniversitesi Dental Laser Enstitüsü ile öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi oldukça kapsamlı bir bilgi alışverişini içerecek işbirliği protokolleri yapılmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA