Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Öğretmenlik kutsal meslek

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri öğretmenliktir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli role sahiptir. Milletçe elde ettiğimiz tüm başarılarda, en büyük emek öğretmenlerimizindir. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini, diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliği, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Unutmayalım ki, çocuklarımızı, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, fertler olarak yetiştirmek, öğretmenlerimizin olduğu kadar hepimizin ortak sorumluluğudur.
Kariyer.net'ten aldığım bilgilere göre, öğretmen adaylarının %70'i üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmiyor. Adayların özgeçmişleri incelendiğinde, İngilizce ve Matematik branş öğretmenlerinin özellikle özel sektördeki ilanlara başvurduğu görülüyor. Anaokulu ve sınıf öğretmenleri de özel sektördeki iş ilanlarını yakından takip ediyor. Atanamayan veya özel sektördeki kurumlarda çalışmak isteyen öğretmenler özellikle kıyı kentlerinde iş arıyor.
Kadın meslekleri arasında görülen öğretmenlik, ülkemizde de ağırlıklı olarak kadınlar tarafından tercih ediliyor. Öğretmenlik bölümünden mezun adaylar, özel eğitim sektöründe iş aramaya devam etse de, rehberlik- psikolojik danışmanlık ve halkla ilişkiler bölümlerine de yöneliyor. Öğretmenlik mezunlarının en çok başvurduğu pozisyonlar arasında satış danışmanlığı ve çağrı merkezi müşteri temsilciliği de bulunuyor. Diğer yandan bankacılık, perakende ve yapı sektörleri de öğretmenlerin başvurduğu sektörler sıralamasında ilk üçte yer alıyor.
Öğretmenlerimizin, ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptığını görüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük takdirle izliyoruz. Öğretmenlerimizi manen ve maddeten hak ettikleri noktaya getirmek, bu ülkenin görevidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA