Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Batum'a eğitim köprüsü

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Washington D.C. ve Berlin'in ardından Batum'da açtığı BAU International University Batumi ile eğitim ağına yeni bir halka daha ekledi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk tıp öğrencilerini alacak olan BAU International University Batumi, aynı zamanda tüm dünyadan üniversite öğrencilerine de kapılarını açıyor. Vakıf üniversitesi olarak eğitim yaşamını sürdürecek BAU International University Batumi'de, başarılı öğrencilere farklı oranlarda burs imkânları da sunulacak. 300 öğrenci kapasiteli üniversiteye ilk yıl 50 öğrenci alınacak. İlerleyen dönemde ise Gürcistan'a yapılacak yeni yatırımlarla birlikte sağlık bilimleri, diş hekimliği ve turizm alanlarında da fakülteler açılacak.
Bahçeşehir kurulduğu ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere önem veren bir üniversite. Dünyanın stratejik noktalarında kendi kampuslarını açarak, zamanla bu anlayışını pekiştirdi. Bu Türkiye'nin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır. Başlangıç olarak üniversite bir tıp fakültesi olacak. Auditoryumlar, laboratuvarlar, zengin bir kütüphane, idari bölümler bütünü ile hazır durumda.
Eğitim dili de İngilizce. Gürcistan, Türkiye ve başka ülkelerden de öğrencilerin eğitim alabileceği üniversitede akademisyen kadrosu seçkin isimlerden oluşuyor. Üniversite, Gürcistan yükseköğreniminin ve tıp eğitiminin kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak.
Bunun da ötesinde Gürcistan ve Türkiye ilişkilerinde, Gürcistan ile bütün komşu ve uzak ülkeler arasında yakın işbirliği ve bilgi alışverişi için önemli bir kapı olma özelliğini taşıyacak.
Değerli dostum ve üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Enver Yücel, Türk bayrağını Gürcistan'da da dalgalandıracağı için çok mutlu ve heyecanlı. Günümüzde sağlık alanı, ekonomik gelişmenin bir aracı. Sağlık eğitimine yapılan yatırımlar doğal olarak ekonomik gelişmeyi de beraberinde getirir. Gürcistan'da açılan BAU International University Batumi bünyesindeki tıp fakültesi, bu kardeş ülkenin yanı sıra bölge ülkelerine de sağlık alanında önemli katkılar sağlayacak. Manen ve maddeten fedakârlık yapan bu tür girişimcileri daima desteklemeliyiz. Teşekkürler Enver Yücel.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA