Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Londra’da Türk rüzgârı

İlk yurtdışı yerleşkesini İngiltere'nin başkenti Londra'da açan Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerin 4 yıllık üniversite hayatında istediği yılda veya dönemde Londra'da eğitim almasına imkân veriyor. Nişantaşı Üniversitesi'nin "Öğrenci Dostu Üniversite" ilkesi çerçevesinde öğrenciler Londra'da üniversitenin gözetimindeki yurtlarda konaklayacak. Nişantaşı International Campuses Of Higher Education (NICHE) yapılanmasının ilk yerleşkesi olan Londra Yerleşkesi'nde öğrenci aynı zamanda okuduğu bölüme dair dersleri de eşzamanlı olarak görecek ve böylelikle üniversitede dönem kaybı yaşamadan eğitim alacak.
Londra Yerleşkesi, ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Londra'da yapılanıyor. Üstelik bu yerleşkeye giden öğrenciler tıpkı Sadabad, Paşa veya Osmanbey yerleşkelerine gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyacak. Hiçbir ek ücret talep edilmeyecek, aynı bursları geçerli olacak. Önemli olan uluslararası kültürü öğrencilere aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak. Bu yerleşke üniversitenin Yabancı Dil Bölümü'nün bir Uygulama Merkezi olarak yapılandırıldı.
Orada dilin teorik bilgisini alan öğrenci aynı zamanda sosyal hayatın içinde öğrendiklerini kullanarak, teorik bilgiyi yerinde uygulamaya dönüştürmüş olacak.

Sadece cep harçlığı
Böylelikle yabancı dili daha hızlı öğrenecek ve kalıcı olarak özümseyecek. Önemli olan gençlere bilgiyi yaşayarak öğretmektir. İsteyen tüm öğrenci, Londra'da öğrenim görebilecek. Sadece cep harçlıkları ve orada kalacakları yine üniversitenin gözetimindeki yurtların ücretini ödeyecekler. NICHE Learn sisteminin sunduğu özgün İngilizce ağırlıklı müfredat sayesinde tüm bölümlerdeki öğrenciler Londra'da rahatlıkla ve zaman kaybı yaşamaksızın eğitim alabilecek.
Nişantaşı kurulduğu ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere önem veriyor. Londra'da açtığı kampusla bu anlayışını pekiştirdi. Bu, ülkemizin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır.
Değerli dostum ve üniversitenin mütevelli heyet başkanı Levent Uysal, Türk bayrağını İngiltere'de dalgalandıracağı için çok mutlu ve heyecanlı. Bence, Türkiyeİngiltere ilişkilerine önemli katkılar sağlayacak olan NICHE, Nişantaşı Üniversitesi'nin birikiminin yansıması olacak. Ciddi bir ekonomik yatırım ve eğitim yatırımı söz konusu. Gerçekten büyük iş gerçekleştiriliyor. Emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Üniversite başta İngiltere ve Türkiye olmak üzere tüm dünyadan öğrenci kabul edecek. Böylece, ülkemizin marka değerine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA