Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Göbeğinizden kurtulmak için stresten uzak durun!

Stres hormonu olarak bilinen kortizol, metabolizmayı yavaşlatıyor ve iltihaplanmayı artırıyor. Göbek bölgesi yağlarından kurtulmak ve stres hormonuyla baş etmek için beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekiyor

Yaz geliyor. Bazılarımız senenin ilk tatiline çıktı bile... Peki kış boyu kalın giysilerin altına gizlediğiniz vücudunuz, plaj giysileri için hâlâ uygun mu? Yaza daha çok var, tatilden önceki hafta sıkı bir diyet yapar geçen yaz giydiğim mayomu tekrar giyebilirim dediniz ancak evdeki hesap çarşıya uymadı mı? Herkesin vücut tipi farklıdır. Dolayısıyla sahip olduğunuz vücut tipine uygun beslenmeniz gerekir. Bedeninizin her bölgesi, kilo kaybetmek için farklı şeylere ihtiyaç duyar. Siz de sofranızdakilerde ufak değişiklikler yaparak her birine istediğini verebilir, böylece zayıflayıp yeniden kusursuz bir görünüme kavuşabilirsiniz.

UNDAN KAÇININ
Yapılan araştırmalar, stres hormonu olarak bilinen kortizolün, metabolizmayı yavaşlatma ve iltihaplanmayı artırma etkisi sebebiyle göbek bölgesi yağlanmasının sebepleri arasında yer aldığını gösteriyor. O halde göbek bölgesi yağlarından kurtulmak için stresten uzak durmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Stres hormonuyla başetmek için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Göbek bölgesinde biriken kilolardan kurtulmak için yağ, un ve şekerden uzak durmanız gerekir. Yapılan araştırmalar; C vitamininin, kortizol seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu gösterdi. Portakal ile birlikte, iltihaplanmayı ve göbek bölgesinde yağ depolanmasını azalttığı bilinen tekli doymamış yağlar bakımından zengin olan avokado tüketin. Avokado ve portakalı bir arada tüketmenin lezzetli bir yolunu arayanlar, dilimlenmiş bir adet avokadoyla üç adet dilimlenmiş portakalı karıştırabilir, ardından tuz ve zeytinyağı ilave ederek lezzetli bir salata hazırlayabilirler. Bu salatayı her gün öğle saatlerinde tüketmek, hem uzun süre tok kalmanıza, hem de göbek bölgesinden zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

AZ YAĞLI SÜZME PEYNİR TÜKETİN
Kalçalarda toplanan kilolar, en az göbek bölgesindekiler kadar önemlidir. Bu bölgede biriken kilolarından kurtulmak isteyenler, yağ oranı düşük ve kalsiyum oranı yüksek bir diyete tabi olmalıdır. Bunun için az yağlı süzme peynir ve siyah fasulyeyi bir arada tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmaların bir kısmı, kalçalarda biriken yağların östrojen seviyesindeki artışla bir ilgisi olduğunu iddia ediyor. Hazırlayacağınız bu karışım, östrojen seviyenizi düşürmenize de yardımcı olacaktır. Kalçalarınızdan kilo vermek istiyorsanız daima az yağlı (yağsızlight değil) süt ürünlerini tercih etmelisiniz. 'Benim problemim tüm bölgelerde, bunca yoğunluğun arasında her biri ile tek tek ilgilenmem imkansız' diyorsanız, tüm bedeninizi harekete geçirecek bir desteğe ihtiyacınız var demektir. Yapılan araştırmalar, son yıllarda popülerliği artan Brezilya kestanesinin aradığınız şey olduğunu söylüyor. Brezilya kestanesi, biriken yağların yakımında ihtiyaç duyulan büyüme hormonu seviyesini doğal yoldan arttıran L-arginin açısından oldukça zengindir ve metabolizmanızı hızlandırmak için son derece önemli bir takviyedir. Kokusundan dolayı yemekten uzak durduğumuz çiğ soğan da şişkinliği hafifletmede size yardımcı olabilir. Soğan pişirildiğinde bu özelliğini kaybettiğinden çiğ tüketmeniz gerekmektedir. Brezilya kestanesi ve soğanı birlikte tüketmek her ikisinin de etkisini artıracağından tavsiye edilebilir. Kavurduğunuz Brezilya kestanesinin üzerine soğan doğrayabilir ve bu karışıma kinoa ekleyebilirsiniz.

GÜNDE 3 FİNCAN MATCHA ÇAYI İÇİN
Tüm bedenden zayıflamanın en önemli kuralı, metabolizmayı hızlandırmaktır. Son yıllarda toz (pudra şekeri kıvamında) yeşil çay yani matcha yeşil çayı, oldukça popüler. Yapılan araştırmalar, matcha'nın metabolizmayı hızlandırdığı bilinen EGCG polifenol açısından oldukça zengin olduğunu gösterdi. Bu çayın toz halinde oluşu, yaprak çaylara oranla daha etkili olmasının sebebidir. Böylece yapraklarını da tüketmiş ve hiçbir sağlık kaynağını ıskalamamış olursunuz. Günde üç fincan matcha çayı, metabolizmanızı hızlandırmak için tavsiye edilen miktardır. Günümüzde marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz papaya da zayıflamaya yardımcı bir diğer besindir. Adını yağ yakımında önemli rol oynayan protein sindirimi ve emilimini hızlandıran papain adlı enzimden alır. Papayayı günün her saati tüketebileceğiniz gibi, yumurtayı dahil ettiğiniz kahvaltıda tüketebilirsiniz; böylece yararlı bir metabolizma hızlandırıcı kombinasyon elde etmiş olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA