Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

* S.1.) İşyerimde vakit namazını kılmama müsaade etmiyorlar. Gizlice kılabilir miyim? Kılmalı mıyım? - 5 vakit namaz her Müslüman'a farzdır. Ve bu namazları vaktinin içinde kılmak da farzdır.
Bu nedenle de, işiniz ne olursa olsun namaz kılmak zorundasınız.
İşyerinizde de namaz kılmanız için size fırsat tanınmalıdır. Çünkü muhtemelen mesai saatleri içinde öğle veya ikindi namazları vardır ki, bunları kılmak sizin on dakikanızı bile almaz. Bir fert olarak bu hakkınız vardır ve bu hak gasp edilmemelidir.
Namazınıza engel olan kişiler de Allah katında sorumlu olurlar.
* S.2.) Beni işe alsınlar diye, 1 yıllık tecrübem var dedim. Yalan söyledim. Param haram mı? - Doğru söylemeniz gerekirdi.
Orada yalan söyleyerek günaha girmişsiniz. Aldığınız paraya gelince; parayı, harcadığınız emek ve işgücünün karşılığında alıyorsunuz.
Bu beyanınız, emek harcayarak ve hak ederek kazandığınız her kuruşu haram haline getirmez. Elbette ki, o yanlış beyanınızdan dolayı harama girmiş oldunuz. Tövbe edin.
* S.3.) Kızlarım var.
Oğlum olsun diye dua etsem haram mı?
- Doğru olan dua şudur: "Yarabbi bana sıhhatli ve hayırlı bir evlat nasip et." Cinsiyet belirtmek yerine bu duayı yapınız. Ancak içinizden evladınızın erkek çocuğu olmasını dilemeniz de sakıncalı değildir.
* S.4.) Ben şafiyim. Eşim Hanefi. Mezheplerimizi değiştirebilir miyiz? - Karı kocanın farklı mezheplerde olmaları problem oluşturmaz.
Her biriniz, kendi mezhebinizde kalabilirsiniz. Ancak siz eşinizin veya eşiniz de sizin mezhebinize geçebilir. Hanefilikten Şafiiliğe veya Şafiilikten Hanefiliğe geçmenin dini açıdan sakıncası yoktur. Hepsi Kuran ve sünnete uygun mezheplerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA