Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) minberinde

İman ehli her hatibin, söz ve gönül ustası her konuşmacının sözlerinde zaman zaman riya ve kibir bulunabilir. İnsanoğlu! Korunamaz ki.
Cuneydi Bağdadi'nin sözü ne kadar manidardır. "Gençken ibadet etmez bir fasıktın -günahkâr-. Bugün ibadet eden ihtiyar bir riyakârsın." Hangimiz günahtan veya riyadan sakınabildik ki? Rabbim yüreğimizi yıkasın. Bize merhamet etsin.
Bugün yeryüzünün en büyük hatibinin, riyasız bir kalbin ve dilin sahibinin hayat veren sözlerine terk ediyorum sayfamı.
Allah'ın Resulü (s.a.v.) konuşurken kim konuşmaya devam edebilir ki...

Allah'ı sevin

Allah'ı tüm kalbinizle seviniz. Allah'ın kelamından ve O'nu anmaktan usanmayın. O'na karşı kalpleriniz katılaşmasın. O yarattığından bazı kimseleri seçkin kılar. Allah, ibadetlerin ve amellerin hayırlısını, sözlerin iyisini, insanlara verilen tüm helal ve haramları bildirmiştir. Allah'a ibadet ediniz ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayınız. Allah'tan hakkıyla korkunuz. Ağzınızla söylediklerinizde iyi olarak Allah'ı doğrulayın. Aranızda Allah için birbirinizi sevin. Şüphesiz Allah, ahdini bozana gazap eder, kızar. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Kuran'a ve Hz. Peygamber'in (s.a.v.) sünnetine yapışınız
"
Şeytan bu yerinizde kendisine ibadet edilmesinden ümidini kesmiştir. Ancak o, bunun dışında amellerinizden küçük gördüğünüz şeylerde kendisine itaat edilmesinden hoşnut olur. Ey insanlar! Dikkat ediniz! Şüphesiz ki ben size ona sarıldığınız zaman hiçbir şekilde sapıtmayacağınız şeyler bıraktım. Bunlar; Allah'ın kitabı (Kuran) ve Peygamberinin sünnetidir. Her Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Müslümanlar kardeştir. Bir kişinin kardeşinin malını onun gönül hoşnutluğuyla vermesi dışında alması helal değildir. Zulmetmeyiniz. Benden sonra küfre dönüp de bir kısmınız bir kısmınızın boynunu vurmasın.

Eğer benim bildiğimi bilseydiniz
Resûlullah (s.a.v.) daha önce benzeri hiç işitilmeyen bir şekilde hitap etti ve şöyle buyurdu:
"Eğer benim bildiğimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız." Bunun üzerine sahabeler yüzlerini örtüp içli olarak ağladılar.
"Bana cennet ve cehennem gösterildi. Bugündeki gibi hayır ve şer görmedim. Eğer benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız."
Resûlullah'ın (s.a.v.) ashabına, hiçbir gün o günden daha zor gelmedi. Başlarını örttüler ve içli olarak ağladılar.

Sizler Allah'ın şahitlerisiniz
"Ey insanlar! Cennetlikleri cehennemliklerden veya iyilerinizi kötülerinizden ayırabilirsiniz." Sahabenin biri; "Nasıl ayırabiliriz Yâ Rasûlallah!" dedi. Bunun üzerine Resulullah "İyi ya da kötü anılmakla. Sizin bir kısmınız bir kısmınıza şahitsiniz" buyurdu.

Dört karışlık yere gireceksiniz

Sizin hepiniz ancak dört zira'lık bir yere varacaksınız. İşler sonuyladır. Ameller sonuçlarına göredir. Haber verenlerin kötüsü yalan haber verendir. Her gelecek olan yakındır. Müminin sövmesi fasıklıktır. Mümini öldürmek küfürdür. Onun gıybetini yapmak, Allah'a isyandır. Onun malının haramlığı kanının haramlığı gibidir. Kim kötü bir işinde yemin ederse, Allah onu yalancı çıkarır. Kim bağışlar affederse, Allah da onu bağışlar, affeder. Kim öfkesini yenerse, Allah ona sevap verir. Kim bir musibete sabrederse, Allah onun karşılığını verir. Kim gösterişe kapılırsa, Allah onu rüsvay eder. Kim sabrederse, Allah ona kat kat sevap verir. Kim de Allah'a isyan ederse, Allah ona azap eder. Allah'ım! Beni ve ümmetimi bağışla! Allahım! Beni ve ümmetimi bağışla! Allahım! Beni ve ümmetimi bağışla!

Ebu Bekir'in kapısını açık bırakın
"
Benim yanımda arkadaşlıkta ve yardımda insanların en üstünü Ebu Kuhafe'nin oğlu Ebu Bekir dir.
Mescide açılan şu kapılara bakınız ve Ebu Bekir'inki hariç hepsini kapatınız. Ben üzerinde nur gördüm" buyurdu.

Beş vakiti kılınız
"Beş vakit farz namazı cemaatle kılan kimse, sırattan parlayan şimşek gibi, ilk geçen olur. Her gün ve gece Allah yolunda öldürülen bin şehidin sevabı gibi sevap verilir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA