Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Koalisyon işareti olarak dershane

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılması veya özel okula dönüştürülmesine ilişkin yasayı iptal etti. Bunu CHP'nin başvurusu üzerine yaptı. Dün CHP'li vekiller, paralel yapının kendilerine tebriklerini ve alkış yağmurlarını kabulle meşgullerdi.
CHP 180 derece dönüşlerini takipte belki de cumhuriyet tarihinde en çok aciz kaldığımız garip bir parti. Buyurun, 2005 yılında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da imzası olan TBMM önergesinde, Gülen okul ve dershaneleri ülke güvenliği için tehdit olarak tanımlanıyor, haklarında anayasanın 98. ve iç tüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereği araştırma yapılması talep ediliyordu.
Kılıçdaroğlu vekilken yapılan önerge yeterli gelmediyse, kendisi CHP Genel Başkanı iken daha 4 sene önceki vaatlerine bakalım.
Dershanelerin, öğrenci başarısına önemli katkı getirmediği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu nedenle ülkemizde dershane gerçeğine ciddi bir çözüm getirmek ve dershaneleri eğitimin gündeminden çıkartmak gerekmektedir.
Evet, CHP, yıllardır sürdürdüğü dershane karşıtı tavrından, Gülencilerle ortak amaçta, Erdoğan'ı yıkmakta birleşince vazgeçti. Balyoz ve Ergenekon gibi davalardaki itirazlarından, Gülencilerin milli güvenlik tehdidi haline geldiği iddiasından vazgeçtiği gibi. Hatta vazgeçmekle yetinmedi, tam tersini dillendirmeye başladı. Artık karşımızda Gülencilerin servis ettiği kasetleri meclis kürsüsünden yayınlayan, 'CHP' cemaatle işbirliği yapıyor diyen ulusalcı, 7 göbek CHP'li vekillerini 'ki ikisi de kadındır', siyasette kadın cesareti diye ayrı bir başlığı hak etmektedirler.
Anayasa Mahkemesi'nin önceki günkü kararının zamanlaması, AK Parti-CHP Koalisyonu'nun önümüzde sunacağı filmin adeta fragmanı gibiydi. Nitekim CHP, asla yalnız CHP değildir. AK Parti'nin CHP'yle koalisyonu, sadece CHP ile değil şimdiye kadar Erdoğan'ı yıkmak isteyen konsorsiyumla da koalisyon anlamına gelecektir. Ve AK Parti o konsorsiyumun aynı CHP gibi ancak bir altkolu olabilir. Koalisyon görüşmelerinin Kadir Gecesi'ne denk gelmesi kadar AYM'nin dershane kararına denk gelmesinin de önemli bir işaret olduğu kanaatindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA