Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Binali Yıldırım’ın hikâyesi

Binali Yıldırım, pazar günü gerçekleşecek Ak Parti Kongresi ile hem Genel Başkan hem de Başbakan olacak.
Erzincan Refahiye doğumlu olan Yıldırım'ın ilk gençliğinden itibaren belli bir vizyon dahilinde hareket ettiğini ve kendisini ulaştırma alanında hizmet etmeye adadığını görmek mümkün. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Yıldırım, Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. 1990-1992 arasında, İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas yaptı.
Türkiye'ye döndükten sonra, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, İDO Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. İstanbul'da toplu taşımacılığın deniz yoluna yoğunlaşmasına büyük emek harcadı. İstanbul-Yalova ve İstanbul- Bandırma hatları onun döneminde açıldı. Al Jazeera'deki profilinden öğrendiğimiz üzere, İstanbul'da 29 iskele/ terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribot onun döneminde hizmete başladı. İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, akademik eğitiminden aldığı güçle ulaşım alanındaki 'iş bitiriciliği' ile tanındı.
Yıldırım'ın 12 yıl süren Ulaştırma Bakanlığı döneminde, Ak Parti'nin mega projeleri hayata geçirildi, geçiriliyor. Bunun yanı sıra esprili kişiliğinin de alameti farikalarından olduğu, daha Genel Başkan adaylığını kabul konuşmasında kendini belli etti.
Konuşmasındaki, "AK Parti kongreleri ayrılığın değil, kardeşliğin ve birlikteliğin daha da kuvvetlendirilmesi vesilesidir" vurgusu önemliydi. Ak Parti'yi ayakta ve güçlü tutan esas unsurlardan birisi de, en çok 'çıkarcılık'la suçlanan parti olmasına rağmen, bayrak değişimi gerektiren dönemlerden, Erdoğan'ın liderliği sayesinde krizsiz çıkmasıdır.
Yıldırım'ın, Genel Başkan olacağı kesinleşir kesinleşmez, 15 ton bombayı patlatarak 13 Diyarbakırlı köylünün parçalanıp feci şekilde ölmesine ve 26'sının yaralanmasına sebep olan PKK'nın kurbanlarından Tanışık köyüne başsağlığı ziyaretinde bulunması güzel bir ilk adımdı.
Yıldırım'ın dediği gibi, "Sıfatlar bir kâğıtla verilir bir kâğıtla geri alınır. Gücünüz iki kâğıt arasındadır. Önemli olan milletin gönlünde yer yapmaktır." Bu düstur gereğince çok çalışacağını ve ülkeyi terörden uzak, ekonomisi güçlü ve sistem reformuna adanmış bir geleceğe taşımaya vesile olacağını temenni ediyorum.
Ülkemiz için hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA