Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

CHP nereye yürüyor?

FETÖ'nün siyasî ayağı, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşünü tamamladı. Dolayısıyla CHP mitingi hakkında, FETÖ'cülerden övgü dolu mesajlar yağdı. Örneğin Abdülhamit Bilici ve Tarık Toros, Kılıçdaroğlu için, "Genel Başkandı, lider oldu" yazmışlar. FETÖ'cülerin 'Hocaefendi'sinden sonra, siyasî liderleri de böylelikle netleşmiş oldu. O yüzden 2019 seçimlerine, 'ne sağcı ne solcu' muhaliflerle ittifak ederek girerlerse şaşırmayın.
Diğer bir tescilli FETÖ'cü Önder Aytaç ise, "Kılıçdaroğlu, bizden birisi gibi halkın içinde" yazmış. Hangi halkın içinden yazmış? Firar ettiği Güney Afrika'nın... Gülme emojileri kifayetsiz kalıyor ama tüm bu cilalama çabaları CHP'nin yürüdüğü esas istikâmete işaret ediyor:
FETÖ tezlerini, FETÖ'ye karşıymış gibi yaparak savunmak ve kendisi FETÖ'nün kaset operasyonuyla başa gelmiş olsa da, biri ByLock'çu üç başdanışmanı da FETÖ'den alınmış olsa da, ne zaman ihtiyaç duysalar FETÖ'cülerin imdadına koşmuş olsa da Ak Parti'nin FETÖ ile iltisaklı olduğu tezini işleyerek Erdoğan'ı zayıflatmaya çalışmak...
Bu anlamda önceki günkü mitinge katılım sayısı CHP için önemliydi. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her seferinde iki milyona yaklaşan Yenikapı mitinglerinin bir benzerini umuyorlardı. Ancak Valilik'in açıkladığı rakamlara göre 175.000, hadi sizin güzel hatırınız için 200.000 kişi katılmıştı. CHP milletvekillerinin kendi mitingleri diye, Cumhurbaşkanı'nın Yenikapı mitinginin fotoğraflarını paylaşması ise orantısız ironi örneklerindendi.
Üstelik bu katılım heyecanını oluşturmak için Kılıçdaroğlu'nun ta Ankara'dan İstanbul'a kilometrelerce yolu yürüyerek kat etmesi gerekmişti. Kendisiyle röportaj yapmayan, çiçek vermeyen Hürriyet yazarı, kendisini övmeyen Alman ve Amerikan basını kalmadı. Ancak ortaya yine de sönük bir rakam çıktı. Zira FETÖ tezlerinin bu ülkede alıcısı yok, olmayacak da.
Gerçek 15 Temmuz mağdurlarının değil, onları mağdur edenlerin savunulduğu, sinir katsayımızı zıplatsa da on binlerce insanın Erdoğan'a muhalefet ederek yürüyebildiği bir ülkenin demokratik olmadığına inandırmak artık CHP için daha da zor.
İki terör saldırısını önleyip, kimsenin burnu dahi kanamadan bu gösterinin sona ermesini sağlayan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA