Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

Kaybetmekten nefret etmenin kazandırdıkları

Ülkemize pek çok kez yaşattıkları büyük gurur ve sevinçlere son olarak 2023 Milletler Ligi şampiyonluğunu ekleyen ve dünya sıralamasında bir numaraya yükselen Türkiye Kadın Voleybol Milli Takım oyuncularıyla bir öğlen yemeğinde buluşma şansım oldu. Şansım oldu diyorum çünkü böylesine başarılı sporcularımızla sohbet gerçekten ilham vericiydi. Üstelik bu sohbetten sürekli olarak yüksek motivasyon, kriz ve stres yönetimi gerektiren iş dünyası için çok güzel taktikler çıktı. Kısaca bugünlerde dünyanın konuştuğu sporcularımızla nasıl buluştuğumuzdan söz edip sonra hemen en çok etkilendiğim taktiğe geçeyim.
2025 yılına kadar Türkiye Voleybol Federasyonu'nun ana sponsoru olan Mercedes-Benz'in geniş kitlelere ilham vermek amacıyla başarılı ve vizyoner kadınları bir araya getirip etkinlikler düzenlediği She's Mercedes platformu, bu kez Kadın Milli Voleybol takımımızla buluştu. Milli sporcularımızın önümüzdeki dönemde ilham veren öykülerini anlatacakları etkinlik serisinin ilki olan bu buluşmada yıldız oyuncular Ayça Aykaç, Cansu Özbay, Gizem Örge, İlkin Aydın, Melissa Vargas ve kadın milli takım menajeri Pelin Çelik, kendi hikayelerini paylaştılar. Hepsinin tek tek farklı hikayesi olsa da onları her şartta motive eden tek bir neden var; BAYRAĞIMIZ.
Her milli sporcu için geçerli olan bayrak sevgisini bakın nasıl güzel ifade ediyor filenin sultanları: "Düştüğümüzde ve gücümüz artık tükendiğinde ayağa kalkmak için formamıza bakmamız yeterli. İhtiyacımız olan gücü bayrağımızdan alıyoruz."
Milli sporcularımızın ilham aldıkları en önemli kaynak da ortak; AİLE.
Örneğin Cansu Özbay, en büyük ilham kaynağının dedesi olduğunu söylerken o kadar duygulandı ki gözyaşlarını tutamadı düşünün. Ayça Aykaç ise kar-kış demeden babasının hiç aksatmadan elinden tutup kendisini antrenmanlara götürmesinin bugünkü başarısında büyük payı olduğunu vurguladı. Aynı şekilde Türk vatandaşlığına geçen ve kendisini Türklere çok yakın hissettiğini, Türk milli formasını giymekten büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Melissa Vargas'ın da ilham kaynağı dedesiymiş. Gelelim filenin sultanlarının başarısının sırrını en güzel ifade eden taktiğe. Özellikle final maçlarının stresini, baskısını nasıl yönettiklerini anlatan Gizem Örge, "En kritik anlarda kaybetmekten ne kadar nefret ettiğimizi hatırlıyoruz. Herkes kazanmayı sever, biz de çok seviyoruz. Ama biz kaybetmekten gerçekten çok nefret ediyoruz. Bayrağımız için savaştığımızı hatırlayıp, kazanmak için güç alıyoruz" diyerek aslında iş dünyası için de oldukça etkili olabilecek bir taktiği vermiş oldu.
Evet, herkes kazanmak ister ama gücünüz kaynaklar (ya da bu bir yatırımsa sermayeniz) tamamen tükendiğinde başarısızlığın sonuçlarını tekrar gözden geçirerek ihtiyacınız olanı kendinizde yeniden bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA