Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

Orgeneral İlker Başbuğ'un "Mustafa Kemal" (Remzi Kitabevi) isimli kitabı elime geçti. Başbuğ, Atatürk'ün liderlik yönünü ele alıyor. Ve bunu Atatürk'ün kendi yazılarından ve söylediklerinden faydalanarak gerçekleştiriyor. Başbuğ, bir başka çalışmanın da haberini veriyor. "Onun liderlik niteliklerinin 20. yüzyılın diğer liderleriyle karşılaştırılması ayrı bir çalışmanın konusu olacaktır" diyor.
İrem Barutçu'nun Simavi ailesini anlatan kitabı büyük ilgi toplamıştı. Şimdi de, Barutçu, Keçili ailesinin 3 kuşak trajik öyküsünü yazdı: "Nail" (Destek Yayınevi) Barutçu, sadece Nail Keçili'nin banka iflasları sırasında yaşadıkları ve medya patronlarıyla ilişkilerine temas etmiyor. İçinde tarih de var. Çünkü, Nail Keçili'nin dedesi İttihat ve Terakki'nin ünlü fedailerinden Teşkilât-ı Mahsusa'nın kurucu komutanlarındandı. Mustafa Kemal'e suikast suçlamasıyla yargılandı ve asıldı. Baba Nadir Nail Keçeli, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in yakınıydı. 27 Mayıs darbesinin ardından, ofisinde kendisini astı.
Barutçu, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e 3 kuşak Keçili ailesinin hikâyesini anlatıyor.
Enver Aysever, Dört Bir Taraf programından genç dostum. Sürekli yazıyor. Kızına mektuplardan oluşan yeni kitabını bana göndermiş. Özellikle kızı olan babalara tavsiye edilir. "Nisan'a mektuplar" (Remzi Kitabevi) isimli eserde Aysever'in konuşması kadar yazı üslûbunun da güzel olduğunu görebiliyorsunuz: "Sen İstanbul kızısın. Erguvan görünümlü; Boğaz kokulu, şiirli ve sevgili. Umutsun elbet. Güzel bir cümlesin... Hayat dolu."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA