Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Savcı Berk ne diyor?

Aziz Yıldırım'ın hesabına göre savcı Mehmet Berk "cemaatçi". Berk'in Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki, dosya kendisine Zekeriya Öz'den intikal etmiş. Hesaba göre, Öz de "cemaatçi". Şike karar, oybirliğiyle verildi. Demek hâkimlerin tümü de "cemaatçi". Gelelim Yargıtay safahatına; 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı muhtemelen onaylanacak... Demek Cemaat, Yargıtay'a da sızmış! Zaten iddia o ki, HSYK da, "cemaatçi".
Nedense "Fethullahçı" iddiaları unutulmuşken, birden bire Ergenekon operasyonlarıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Her başı sıkışan, "Sahte delilleri Fethullahçılar hazırladı" diyor. Böylece kamuoyunda da taraftar kazanabiliyor. Savcı Berk, çocuklarının üzerine bile "Cemaatle ilişkim yok" diye yemin etti. Davada çalışanlar arasında Aleviler de varmış, ateistler de. Üstelik kanunun değişmesi, her şikeden dolayı ayrı bir ceza verilmemesi için Mehmet Berk çok uğraşmış. "Masumiyet karinesi", haklarında onlarca iddia bulunan insanlar için işleyecek ama, mahkeme kararıyla devlet içinde kadrolaşma yapmadığı sübuta eren Gülen'e sürekli suçlu muamelesi yapılacak. Bu da, beyaz Türklerin amentüsü galiba.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA