Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cemaat ve yargı

Sathi bilgilerle Gülen Cemaati'nin "güvenlikçi" politikalar yürüttüğü, bu yüzden Cemaat'e sadık hâkimlerin tutuklama eğiliminde olduğunu iddia edenlere hayretle bakıyorum.
1) Eskiden daha çok tutuklama kararı verilirdi.
2) Türkiye'nin kaderini yakından ilgilendiren çok önemli davalar söz konusu. Cemaat, güvenlikçi politikaları benimsediği için değil, cezasız kalan askerlerin rövanşist duygularla, yeni darbelerin peşinde koşacağından endişe ettiği için, dava sonuçlanıncaya kadar mahkemelerin işi sulandırmadan devam etmesinden yana.
3) "Cemaat, güvenlikçi politikaları benimsedi, hükümet açılımcı" diyenlere ufak bir hatırlatma: BDP'nin Anayasa Komisyonu'ndaki "anadilde savunma yapılabilsin" teklifi, AK Parti ve CHP'liler tarafından geri çevrildi. Oysa Cemaat, sadece anadilde savunma değil, aynı zamanda anadilde eğitimden de yana bir tavır sergiliyor.
Lütfen, sloganlara ve ön kabullere dayanan peşin hükümlü yaklaşımları terk edelim. Komplo teorilerini değil, aklımızı çalıştıralım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA