Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balıkçılara dokunmayın!

Dünyanın hiçbir ülkesinde göremeyeceğimiz bir manzara... Sahilde balık tutan insanlar. İstanbul, denizle iç içe yaşayan büyük bir kent. Bu yüzden yoğun trafikli caddelerde bile deniz kenarında, ellerinde oltaları, sabırla bekleyen her yaştan vatandaşla her an karşılaşıyorsunuz.
Efendim yayalar rahatsız oluyormuş! Yıllardır böyle bir tepkiye şahit olmadık. Varsa bile, çok sınırlıdır. Onları memnun etmek için eski köye yeni adet mi getireceksiniz?
Keşke balıkçılara dokunmak yerine, İstanbulluyu rahatsız eden başka konulara el atılsa! Meselâ Sevda Tepesi... Boğaziçi İmar Yasası delinip Kral Abdullah'a nasıl izin verildi? Bir başka soru: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçüksu'da, güzel bir halk plajı açmıştı. Bu plaj, sessiz sedasız kapatıldı. Bir söylentiye göre, sahilin o bölümü de, Sevda Tepesi'nin bir uzantısı olarak Kral Abdullah'a tahsis edilecekmiş!
Kadir Topbaş'ın İstanbul'a katkısını inkâr edecek değilim. Mimardır, çevreye özen gösteren bir devlet adamıdır. Bence, Sevda Tepesi ona rağmen gelişen bir olay. Belli ki, mani olamadı. Ama balıkçılara müdahaleden tez zamanda vazgeçeceğini umuyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA