Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Polis'te teşhis skandalı

Hatay Dörtyol'da olan hadise, uzun bir süre sosyal medyayı işgal etti. Herkes öfkeliydi. Her vakayla ilgili teşhis mekanizması çalıştırılmış olsaydı, bunun medeni bir davranış olduğu ve vatandaşı, polise karşı himaye etmeyi amaçladığı düşünülebilirdi.
İstanbul Fatih'te yaşanan meydan dayağı sonrasında hiç kimse Ahmet Koca'ya "Bu polisleri teşhis et; cezalandıralım" dememişti. Ayrıca, İzmir Karabağlar Karakolu'nda polisler tarafından feci şekilde dövülen kadının, hakkını aramakta ne kadar zorluk çektiği de aklımızda. Şikâyetçiyken, bir anda sanık durumuna düşmüştü.
Kantin işletmecisi Ömer Uzun, aynı zamanda AK Parti Dörtyol İlçe Gençlik Kolları Başkanı. Polisle tartışıyor; onu sürdüreceğini söylüyor.
AK Parti Hatay milletvekilinin oğlu İstemi Kaan Türkoğlu'ndan yardım istiyor.
Kaan, babasının danışmanıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geliyor.
O da, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polislerle tartışıyor; atışıyorlar.
Belki kötü muamele görüyor. Savcılığa müracaat edip, hakarete uğradığını ve darp edildiğini söyleyince, savcılık, polis memurlarının teşhisi için Emniyet'e yazı yazıyor ve akıllara durgunluk veren o görüntüler ortaya çıkıyor.
Polisler de yanlış davranmış olabilir ama, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ile milletvekilinin oğlunun, partinin forsunu kullandıkları ortada. Zaten sıradan vatandaş dövülünce, aynı ilgiyi görmemesi bunun ispatı. Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Yok savcı istemiş, teşhis bu yüzden yapılmış" diye gelişmeleri makul göstermeye çalışacağına, polisten ve kamuoyundan özür dilemeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA