Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

MGK kararı ve siteler

2004 tarihli ve altında hükümet üyelerinin bazılarının imzasını taşıyan Milli Güvenlik Kurulu kararından yola çıkarak, kara propaganda sitelerini ve İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırlayan askerleri aklama çabalarına şahit oluyoruz. Oysa, kara propaganda sitelerinden bazıları tamamen AK Parti hükümetini karalamaya yönelikti. Örnek vermek gerekirse... "irtica. org" sitesinden:
"AKP'nin türban planı", "AKP'li vekilin yeşil devrim özlemi", "AKP panelinde Atatürk'e ağır hakaret" (5 Mart 2007), "AKP'lilerden türban adımı", "AKP'de kadına yer yok", "Adaletsiz Kadrolaşma Partisi", "Öğrenci Meclisi'ne bu yıl da İmam Hatipli" (17 Nisan 2007), "Türkiye'de siyasal İslâm güçleniyor" (18 Nisan 2007), "AKP'liler: Plajda mayo ile dolaşmak günah" (23 Ağustos 2007), "AKP'li Belediye'den kadın dövme rehberi" (2 Ekim 2007).
Ve "irtica. net"te çıkan haberler: "Türkiye ılımlı İslâm'a doğru", "AKP iktidarı:
Cumhuriyetçi demokrasiden, dinci oligarşiye
" (13 Ağustos 2007), "Başbakanlık, Özürlüler Şûrası'nda, tarikat amblemini tercih etti" (23 Kasım 2007), "Metrobüsten sonra harembüs", "Laiklik sizlere ömür", "Türban liseye kadar indi", "AKP yumuşakça İslâmlaştırıyor" (23 Aralık 2007).
Zaten yasal bir faaliyet olsa, neden 4 Şubat 2009'da, Taraf gazetesi "Genelkurmay'a bağlı 35 internet sitesi" haberini yaptıktan hemen sonra, 9 Şubat'ta bu siteler kapatıldı? Ve 12 Haziran 2009'da, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Taraf'ta yayınlanmasını takiben, 19 Haziran'da bu kara propaganda sitelerinin bütün arşivi geri getirilemeyecek şekilde imha edildi?
Ayrıca, 1996'dan beri faaliyetini sürdüren ve psikolojik harekât yapan sitelerin kapatılmasını müteakip, aynı şekilde faaliyet gösterecek 4 yeni site kurulması kararlaştırıldı. Taraf'ın İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı yayınlaması üzerine, bu 4 siteden de vazgeçildi.
Demek istediğim şu ki:
Madem, bütün bunlar yasal zemine ve MGK kararına oturuyordu, niçin karartma yapıldı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA