Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİŞ HEKİMİ İLKER ERDOĞAN

Güzel bir gülüş temiz ferah ve öz güvenli olmalı

Alternatif tıbba özel bir merakı olan, düzenli uyuyan ve spor yapmaktan asla vazgeçmeyen Deniz Akkaya, altı ayda bir de diş hekimini ziyaret ediyor. Diş sağlığını ihmal etmiyor. Hekim seçerken ise ciddi araştırma yapıyor

Bu hafta Deniz Akkaya ile hem diş sağlığı, hem de kariyeri ve anneliği hakkında konuştuk...
"Hayatımda dört dönüm noktası var" demişsiniz: Birincisi modelliğe başlamanız, ikincisi modelliği bırakmanız, üçüncüsü hamilelik döneminiz, dördüncüsü de kızınızın dünyaya gelmesi... Kızınızdan başlayalım isterseniz; anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Deniz Akkaya nasıl bir anne?
İnsanın hayatında dönüm noktaları var ama bir kadının hayatında doğum çok önemli bir adım, çok önemli bir yol kavşağı aslında. Çok şey değişti, nelerin değiştiğini anlatmaya kalkarsam sayfalar yetmez. Ama sadece şunu söyleyebilirim: Her kadın anneliği layığıyla yapmaya çalıştığında sabrı, sebat etmeyi, huzuru başka boyutuyla deneyimliyor. Bunlar benim hayatımdaki en önemli değişiklikler oldu.

Kızınızla nasıl vakit geçiriyorsunuz?
Mesaili bir işe sahip olmadığım için sadece hafta sonu çocuğuma vakit ayırabilme gibi bir durumum yok. Özellikle hamile olduğum dönemde bebek tekstili şirketini kurduğumda şirketimi evimle altlı üstlü home ofis olarak kurguladım. Kızım oyun grubuna gidip geldikten sonra ben bilgisayarın başına oturduğumda o hep benim kucağımdaydı veya yanımdaydı. Oyuncaklarıyla masanın diğer tarafında otururken ben diğer tarafında yazı yazıyordum. Her zaman kalabalık gruplar içerisinde, oyun grupları içerisinde büyüttüm Ayşe'yi. Çok erken okula başlattığım için son derece özgüvenli bir çocuk oldu.

Çocuğunuzun hangi mesleği yapmasını istersiniz?
Ben bir güç, bir dayanak olarak hep arkasında gölge gibi takip edeceğim onu. Yapmak istediği, mutlu olacağı meslek onun kararıdır.

Türkiye'nin en önemli modellerinden biriydiniz. O günlerden bugünlere modelliğin ülkemizdeki öneminin azaldığını düşünüyor musunuz?
Sadece Türkiye'de değil dünyada bu bir trenddir. Bazen ibre futbolcuları gösterir, bazen ses sanatçılarını gösterir. Bazen de şu an olduğu gibi oyuncuları gösterir. Bu ibre dünyadaki trendlere göre değişiklik gösterdiği için gene gelip dönecek. Türkiye global dünya içerisinde çok önemli bir yerde. Ne zaman ki dünyada ibre o tarafa dönmeye başlar, modeller tekrar popüleritesini kazanır, Türkiye'de de kazanacaktır.

Geçmişinizle şimdiyi kıyasladığınızda, "Çok değiştim" diyor musunuz? Eski Deniz Akkaya ile bugünkü Deniz Akkaya arasında ne gibi farklılıklar var?
Bunu söylemeyen insanın hayatında bir problem var demektir. İnsanın hayatında değişiklik, dönüşüm şarttır. Tabii ki çok radikal farklılıklar görüyorum. Bunun da olması gereken doğal bir süreç olduğunu düşünüyorum.

SPORDAN VAZGEÇMEM


Yıllar durmadan ilerliyor ama Deniz Akkaya yaş almasına rağmen hiç yaşlanmıyor. Her zaman genç ve zinde görünmenizin sırrı ne? Güzel görünmek demeyelim ama yaşının iyisi görünmek biraz sıkıcı bir hayat yaşamayı gerektiriyor. Bu nedir? Uykunu iyi almak, uykundan feragat etmeden ona olan borcunu ödeyerek yaşamak. Belli saatlerde yaşamak, belli saatlerde yaşamamayı kendine disiplin edinmek. Spor yapmak! Sıkılsan da, yorulsan da, o gün başka şeyler yapmak istesen de, hava seni dışarıya çağırıyor da olsa hep sporunu yapmak. Çok uzun süredir nefes terapisi yapıyorum. Vücuduma gelen oksijen çoğaldıkça hücrelerim de daha fazla yenileniyor, yenilenme şansı oluyor. Akapunktur yaptırıyorum. Alternatif tıbba özel bir ilgim var. Alternatif tıbbın akla yatkın olanlarıyla haşır neşirim. Televizyon programımızda hacematla ilgili bir program yapmıştık, şimdi onu da denemeyi düşünüyorum.
Sağlığınıza nasıl dikkat ediyorsunuz? Vücuduma, ruhuma, bedenime iyi gelen her şeyi yanımda tutup iyi gelmeyen yani işlenmiş gıdalar gibi karanlık olan her şeyi uzak tutmaya çalışıyorum.

ÖZEL KAMERALARLA YÜZÜNÜZE UYGUN ESTETİK DİŞLER...

Estetik diş hekimliğinde yeni teknolojilerle neler yapılabilir:
Lazerle dikişsiz diş eti tedavisi
Bilgisayarlı özel kameralarla alınan ölçüler sonrası telsiz ortodonti
Lazer destekli dikişsiz 'Navigasyonlu implant'
Tek seansta diş beyazlatma
CAD-CAM teknolojisi ile tek seansta diş renginde porselen dolgular
CAD-CAM teknolojisi ile kişiye özel estetik diş uygulamaları
Dişleri kesmeden estetik lamina uygulamaları

SAĞLIĞIM İÇİN KULLANILACAK MALZEMELER KALİTELİ OLMALI

Gülmek deyince Deniz Akkaya'nın aklına ne geliyor?
Temiz, sağlıklı ve güzel dişler.

Ne sıklıkla diş hekimine gidiyorsunuz?
Altı ayda bir en azından düzenli gittiğimi söyleyebilirim.

Diş hekiminden korkar mısınız?
Hiç korkmam. Küçüklüğümden beri doğru diş hekimlerinin ellerinde büyüdüğüm için hiçbir zaman korkum olmadı.

Bugüne kadar dişlerinizle ilgili ne tür sorunlar yaşadınız?
Ortatronik tedaviler gördüm. Küçüklüğümde çok farklı tedaviler gördüm. Damaktan takılan teller, dışarıdan, boyundan takılan teller yaptırdım. Dişlerime daha sonra estetik nedenlerle dış kaplamalarını yaptırdım. Dolgularım var ağızımda ama çok fazla değil; en fazla iki tane dolgu vardır. Düzenli olarak dişlerimi temizletiyorum, beyazlatma işlemi yaptırıyorum.

Sizce bir insan dişlerine en büyük zararı nasıl verir?
En büyük zararı zannediyorum temizlemeyerek, ona gereken önemi vermeyerek, gıcırdatarak, vücuduna giren besinleri önemsemeyerek verir.

Deniz Akkaya diş hekimini hangi kritere göre seçer?
Hangi konuda özellikle profesyonelleştiğini biliyor olmam lazım. Tüm ehliyetlerinin tam olması lazım. Kullandığı tüm materyallerin kalitesiyle ilgili emin olmam gerekiyor. İmplant yapılacaksa kullanılacak implantların en iyileri olması gerekiyor. Yani aslında baktığımızda bunların daha pahalı ürünler olması gerekiyor. Zaten herşeyi uzun vadeli kullanmayı tercih eden biriyim ben. Ağız sağlığım benim için değerli, diplomaları çok değerli ve tabii ki kıdem de çok önemli.

Gülüşünüzü değiştirmek ister misiniz?
Gülüşümü değiştirmek istemem, gülüşümle barışığım.

Size göre güzel bir gülüş nasıl olmalı?
Güzel bir gülüş öz güvenli, temiz ve ferah olmalı. Yoksa dişlerin nasıl yan yana dizildiğinin benim için bir önemi yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA