Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bizde göze batıyor çünkü saklı değil

Baz istasyonsuz cep telefonunun çalışması mümkün mü? Timuray, 'Hayır' diyor ve şu konuların altını çiziyor: "Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması mümkün değil. O zaman cep telefonu şehrin içinde olmayacak. Biz altyapı için 3 milyar lirayı aşan bir teknoloji yatırımı yaptık örneğin. Evet baz istasyonları bizde çok göze batıyor. Oysa dünyada çok daha farklı şekillere bürünmüş baz istasyonları var. Nitekim Ankara'da da Ulaştırma Bakanı'nın bahçesinde ağaç şeklinde olan iki tane baz istasyonu var ve duyduğum kadarı ile bahçıvan ikisini de ağaç sanıp suluyor. Yurtdışında bina içi anten uygulaması çok fazla kullanılıyor, o yüzden baz istasyonları bizdeki gibi göze batmıyor. Düşünün İngiltere'de ticari olarak satılan güçlendirici cihazlar bile var. Bizim için en önemli durum elektromanyetik frekans salma oranı. Yani ne kadar salgıladığı en önemli konu. Bir limit var dünyada. O da 43 birim. Türkiye'de mevzuat daha da güvenli olsun diye 10 birime indirmiş. Biz de ölçüyoruz ortalamaları ve 1 ile 1.8 birim arası çıkıyor.
Yani tehkile sınırlarından çok ama çok uzak.
Ama lütfen düşünün, saç kurutma makinesi tam 80 birim elektromanyetik frekans salıyor. Mikro dalga 240 birim. Her elektrikli alet salgılıyor bunu. Doğru bilinen yanlış var. Siz ne kadar uzaklaşırsanız o kadar çok salgı yapıyor. Cep telefonunuz kapama alanından uzaklaştıkça daha çok salgı yapıyor oysa. "
Bazı belediyelerin baz istasyonu yıkma töreninden de söz eden Serpil Timuray, "Yazıktır, günahtır. Milli servet bunlar.
Sektörün bunu sürekli kuracak hali yok. Sonra vatandaş geliyor ve çekmiyor diye şikayet ediyor"
diyor. Öğreniyorum ki geçen yıl sadece Vodafone'nun şikayetler üzerine 300'e yakın baz istasyonu sökülmüş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA