Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

250 dolarlık Hintli işçi isyanı!

STFA'nın Kuveyt'te inşaatına başladığı yeni liman projesinden söz ederken STFA İnşaat Grubu Başkanı Mustafa Karakuş'un Türk işçilerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle daha çok Vietnamlı, Hintli işçileri yurtdışı projelerde istihdam ettiklerinden bahsetmiştim.
Karakuş, "Bir Hintli işçi 250 dolar alırken, demirci ustası Türk işçinin yaklaşık bin 500 dolar maliyeti var" demişti.
Erbil'de bir doğalgaz çevrim santralında tekniker olarak çalışan bir okuyucumdan bir mesaj aldım.
Özetle diyor ki, sizin bir de yurtdışında çalışan Türk işçilerini dinlemeniz lazım. Lafı uzatmadan söylediklerini kısaca aktarmak istiyorum:
"Türk işçisi dururken Hindistan'dan işçi getiriyorlar. Hintliler'in 250 dolar alanları 'ofis boy'lar ya da çaycılar. Diğerleri 800-1000 dolar alıyor.
Demirciye bizimkiler bin 500 doları çok görüyor. Ben de diyorum ki müteaahhitler iş teklifi verirken demircinin maaşını kaçtan gösterip işi alıyor? İşi aldıktan sonra demirciye ne kadar veriyorlar?... Kısacası o müteahhitler çok da masum değil."


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA