Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çocuklar mutlu olsun diye 28 milyon lira harcadı!

Hafta sonu istikametimiz baharın en güzel günlerinde yeşilin neredeyse 40 ayrı tonunu görebildiğimiz, adım başı coşkuyla akan şelalelere rastladığımız eşsiz Karadeniz yaylalarıydı.
Önce Ayder Yaylası'nda, Kaçkarlar'da dolaştık, ardından Artvin'in Arhavi ilçesinde çocuklar için Yıldız Holding'in yaptığı şenliğe katıldık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Yıldız Holding tam 7 yıldır Ülker Çocuk Sinema Şenliği yapıyor.
İlk yıl 33ilde yapılan şenlik bu yıl rekor kırıyor. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, 23 Nisan'da 62 ilde 140'ın üzerinde salonda bu yıl en çok izlenen çocuk filmi olan Karlar Ülkesi'nin gösterimini yapacaklarını söylüyor.
Biz Arhavi'de ön gösterime katıldık.
Aslında Yıldız Holding'e kalsa il sayısı 81'e çıkacak ancak her sinema salonu bedava gösterim için çocuk sinemasına kapısını açmıyor ya da o ilde ne yazık ki bir sinema salonu bulunmuyor.
Yine de 7 yılda projenin geldiği nokta insanın içini ısıtıyor. Ne olsa araştırmalar gösteriyor ki Türkiye'de çocukların hepsi eşit hakka sahip değil ve çizgi film, çocuk filmi izleme şansı yok. Türkiye'de ilk defa sinemaya gitme yaşı ne yazık ki 29. O nedenle bugüne kadar Yıldız Holding bu projesiyle 750 bin çocuğu sinemayla buluşturması çok güzel gelişme. Zuhal Şeker, şirketin kurucusu Sabri Ülker'in bir sözüyle hayata geçen projeyi anlatırken o sözü de hatırlatıyor: "Dünyanın neresinde olursa olsun, bütün çocuklar mutluluğu hak eder." Yıldız Holding, bugüne kadar 2 milyon çocuğun hayatına dokunmuş. 11 bin çocuğu basket sahasına çıkarmış. Sadece 3 yılda düzenlediği sanat atölyelerine 8 bin çocuğu katmış. 240 bin çocuğu futbolla buluşturmuş. 3 yılda 10 ilde 500 okulda 1 milyon çocuğa beslenme eğitimi vermiş. Özetle Yıldız Holding son 7 yılda Ülker Çocuk Futbolu, Minikler Basketbol Şöleni, Sağlıklı Beslenme, Ülker Çocuk Şenliği ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi'ne tam 28 milyon lira harcamış. Doğrusu büyük rakam. Grup, her yıl 4 milyon lira çocukları daha çok mutlu etmek için harcıyor.
Yaptığım bir röportajda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "25 kuruşa mutluluk satıyorum" diyerek çikolata üreticisi olmanın büyük keyif olduğunu anlatmıştı. Ülker, Arhavi'de babasının bir vasiyetini daha yerine getirmekten dolayı çok keyifli görünüyordu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA