Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şahin: Kadın istihdamı asıl bu dönem arttı!

Fatma Şahin, bakanlık koltuğunu bırakıp, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ama İstanbul'daki kadın örgütleri onun peşini bırakmıyor.
Geçen hafta Şahin ile birkaç toplantıda karşılaşma şansı yakaladım. Kadın ve kız çocukları ile ilgili önemli çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının başındaki yöneticilerinin Şahin'i nasıl özlediklerini, arka arkaya sarılmaları ve konuşmalarından görmemek mümkün değildi.
Doğrusu Fatma Şahin, AK Parti'nin atom karınca diye tabir edebileceğimiz çalışkanlıkta gündüz gece demeden çalışan üyelerinden biri. Bakanlığı döneminde sivil toplum kuruluşlarıyla kadına ve kız çoçuklarına yönelik her sorunun çözümü için ön safta yer alırdı.
O nedenle ben Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendi partisinde bile böylesine ön planda kadınlar varken, "Kadınlar annelik dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. En büyük kariyer anneliktir" sözlerini ne olursa olsun, aslında ne demek istediyse istesin, talihsiz bulanlardanım. Hiçbir annenin çocuklarını arka planda tutarak iş hayatında koşturduğunu zannetmiyorum. Ki çocuklar da zaten annenin çalışmasından, üretmesinden her zaman mutlu olmuştur.
Demet Sabancı Çetindoğan'ın, kurucu başkanlığını yürüttüğü Ortak Nesiller Entegrasyonu'nun (ONE) sıfatıyla UNESCO'nun tarihindeki ilk kadın direktörü Irina Bokova onuruna, tarihi Zarif Mustafa Paşa Yalısı'nda verdiği davete de gelen Fatma Şahin'le o akşam sohbet etme şansı buldum.
Müezzinoğlu, çalışan kadınları üzen açıklamalar yaparken, Şahin'den kendi dönemlerinde kadın istihdamını artırmak için yapılan çalışmaların sonuçlarını öğrendim mesela.
Şahin, kadın istihdamının en iyi döneminin bu dönem olduğunu söylüyor. Çünkü kadın istihdamı yüzde 23'lerden yüzde 30'lara çıkmış. Meslek kurslarıyla üniversiteye giden kızların oranı da yüzde 14'ten 35'e yükselmiş. Daha da güzeli, üniversiteye giden kızların yüzde 75 gibi büyük bir kısmı istihdama girmiş.
Fatma Şahin o gün ayrıca çok mutluydu. Çünkü bakanlığı döneminde hazırladığı, üzerine çalıştığı, ancak ayrıldıktan sonra beklemeye alınan çalışmanın hayata geçeceği haftaydı o hafta.
"Başbakan Davutoğlu, Annelik ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı'nı açıklayacak. Göreceksiniz" diyordu ki nitekim açıklanan programda anne olacaklara hem maddi yardım hem de çalışabilmeleri için kreş imkânları vs üzerinde hazırlıklar vardı. Şahin, "Kadın hem kariyer yapsın hem de çocuklarıyla ilgilensin diye çalışıyor hükümet" dedi.
Ardından yine partinin güçlü kadınlarından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın yaptığı bir açıklamada, bir yandan anneliğin en büyük kariyer olduğuna atıfta bulunurken, aslında daha çok vurguyu, "Kadınların güçlü olması gerekir. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye. Biz asla kadını eve kapatacak zihniyete sahip değiliz. Hazreti Hatice çalışan bir kadındır" diyerek, çalışan kadının önemini yaptığı da gözümüzden kaçmadı.
Annelik, kuşkusuz çocuğu olanlar için 24 saat üzerine düşündüğü, çaba sarfettiği, hayatta en önem verdiğimiz konumuz, ama meslek aşkımız, kariyerimiz olmasa mutsuz anneler ordusu oluruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA