Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Jameel Ödülü de İngiltere dışına çıktı, Pera’ya geldi!

Önceki akşam İstanbul'da çok özel bir davet vardı. İngiltere'nin en prestijli müzelerinden Victoria ve Albert Müzesi ilk kez önemli bir ödülü kendi müzesi dışında başka bir müzede ve başka bir ülkede sahibiyle buluşturdu. Pera Müzesi Genel Müdürü Özalp Birol'dan uzun zamandır bu organizasyon için yaptıkları hazırlığı dinlemiştim.
İstanbul gerçekten çok prestijli bir ödüle evsahiliği yaptı.
Çağdaş İslam eserlerinin dünyadaki en büyük destekçisi Jameel ailesinin kurduğu Art Jameel işbirliği ile iki yılda bir verilen Jamel Ödül için Pera Müzesi'nde bir tören düzenlendi.
Her ne kadar artan terör yüzünden bu yaz bir çok konser, sergi, konferans için iptal haberleri gelse de hepimizi sevindirecek yeni gelişmeler var. İşte 4. Jameel Ödülü bunlardan biri. İki yıl önce Londra'da yapılan 3'üncü Jameel Ödülü'nü Dice Kayek markasının sahibi Ece ve Ayşe Ege kardeşler kazanmıştı. Victoria&Albert Müzesi o gün sadece Londra'nın değil dünyanın da sanat çevrelerinden önemli isimleri bir araya getirmişti.
Sanat çevrelerinin saygın isimlerinden olan Vicrotia&Albert Müzesi Direktörü Martin Roth da bu vesile ile Türkiye'de. Bu yıl ses getiren eserleriyle tanınmış 11 sanatçı arasında Türkiye'den Cevdet Erek ve Canan var ve önceki akşam Ayşe ve Ece Ege'nin takdimiyle Pakistanlı sanatçı Ghulam Mohammad büyük ödülünün sahibi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA