Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Baksı çağırıyor!

Orada bir müze var uzakta! O müze hepimizin.
İşte o yüzden gitmeli. Prof. Dr.
Hüsamettin Koçan'ın doğduğu Bayburt'a yaptığı olağanüstü güzellikteki Baksı Müzesi bizi çağırıyor. Bu kez müzede ressam ve akademsiyen Koçan'ın 44'üncü kişisel sergisi olan "Ayağımdaki Diken' var ve 85 eseri sergileniyor. Sergiye neden 'Ayağımdaki Diken' adını verdiğini Koçan şöyle anlatıyor:
"Önce babamın abisi gitmiş, sonra başkaları ve ardından babam izlemiş gidiş yolunu.
O anlattı, atlarla günlerce süren yolculuklarını, Çetinkaya-Erzincan demiryolu yolcularının hikâyelerini. Ve bu yolculuk başladığından bu güne hiç bitmedi. O nedenle 71 yıllık yaşamımda en çok gitmekle ilgili anılarım oldu.
Belki de bu nedenle bir çocukluk anımı, ayağıma batan, orada yer eden, kaşınan, sonra da beni terk eden bir dikenin öyküsünü sergime başlık olarak seçtim."
Kültür ve sanat hayatımıza Bayburt'tan ışık tutan koca bir değerimiz var, tüm emeğini oraya harcıyor. Bize düşen ise bir ziyaret, küçücük bir destek. Çok değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA