Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Doğuş’tan yeni hamleler!

Doğuş Grubu'nun eğlence sektöründeki yatırımları son sürat devam ediyor. Önceki gün yeni kurulan Mobilet isimli sosyal keşif ve paylaşım platformunun hangi projelerle pazara girdiğini konuşmak üzere Doğuş ve Pozitif yöneticileriyle bir araya geldik.
Garanti Bankası'nın en kıdemli genel müdür yardımcılarından biri olan Nafiz Karadere, Aralık 2016'da bankadaki görevinden istifa ederek, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e özel danışman olmuştu. Arkasından sırasıyla, Doğuş'un yemeiçme, eğlence sektöründeki şirketlerinde görev almaya başlamıştı.
Karadere, Bomonti Ada'nın Yönetim Kurulu Başkanı, Doğuş'un yüzde 80'ini satın aldığı Pozitif'te Başkan Vekili ve Zubizu'nun da içinde yer aldığı DMS'de Murahhas Üye görevine gelmişti. İşte şimdi yüzde 50 DMS ve yüzde 50 Pozitif ortaklığıyla kurulan Mobilet isimli şirketin de üst düzey yönetiminde Pozitif'in kurucularından Cem Yegül ile birlikte Nafiz Karadere var.
Türkiye'de yılda 80 milyon adet bilet satılıyor ve bunun yaklaşık dörtte üçü de sinema bileti. Mobilet Genel Müdürü Karaoğlan Taşçı, Türkiye'de her 100 biletin sadece 30'unun satıldığı, 20'sinin davetiye olarak verildiği, 50'sinin de hiç satılmadığını söylüyor ve "Pazarda büyük bir boşluk var, biz bu boşluğu doldurmak istiyoruz.
Hedefimizi yılda 750 bin adet bilet satmak" diyor. Başta konserler olmak üzere amaç sinema biletlerinin de akıllı telefonlardan indirilen bu uygulama üzerinden satışını gerçekleştirmek ancak işin en ilginç kısmı, Pozitif'in dijital bölümünün başında bulunan Can Aydoğdu ve ekibiyle birlikte teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Monitise'ın birlikte geliştirdiği Mobilet'e özel yazılım. Big Data yani Büyük Veri sanırım bu projede ete kemiğe bürünüyor.
Kişisel öneri algoritmasını devreye sokan bir sistem geliştiren şirket, kullanıcıların daha önce katıldığı etkinliklerden, takip ettiği kişilerin aktivitilerinden, Facebook ve Spotify gibi sosyal platformlardaki tercihlerinden yararlanarak kişiye özel deneyim ve öneri sunuyor.
Cem Yegül, hedef pazarlarının sadece Türkiye olmayacağını ve olimpiyat bileti de dahil olmak üzere yurtdışı organizasyonların, konserlerin de biletlerini satmak için harekete geçtiklerini söylüyor. Garanti Bankası'ndaki en güçlü isimlerden biri olan Nafiz Karadere'yi bankacılığı bıraktıran Ferit Şahenk, belli ki girdiği yeni alanlarda hızla büyüme planları yapıyor. Birbiri ardına kurulan yeni şirketlerin ve yeni projelerin kadrosuna bakalım bundan sonra hangi isimler katılacak...

***


Ferit Şahenk Darüşşafaka'yı bırakmasın!

Biliyorum ki Darüşşafaka Okulları'na destek vermek Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk için bir sosyal sorumluluğun çok ötesinde. Ferit Şahenk, babası Ayhan Şahenk'e verdiği sözü yerine getiriyor. Her yıl bu okula destek de bulunuyor. Darüşşafaka basketbol takımınının desteklenmesi, Doğuş adının bu takımın ismine eklenmesinin ardından geçen sezon hakikaten büyülü bir dönem yaşandı. Euroleague heyecanını yaşayan Darüşşafaka için Doğuş'un katkısı müthişti. Şahenk, basketbola milyonlarca dolar yatırdı. Ancak yeni sezonda Ferit Şahenk'in Fenerbahçe basketbol takımına sponsor olacağı, Doğuş ismini Fenerbahçe'yle birlikte kullandıracağı ve bu takıma ciddi bir sponsorluk bedeli ödeyeceği biliniyor. Hal böyle olunca önümüzdeki sezon da Darüşşafaka basketbol takımına desteğine devam etmekle birlikte Doğuş artık Darüşşafaka'dan Fenerbahçe'ye ciddi bir geçiş yapıyor.
İşte bu durum Darüşşafaka Cemiyeti içinde ciddi bir üzüntü yaratmış durumda.
Tüm sohbetlerde bu konu var. Türkiye'de spor denince futbol düşünüldüğünden, basketbola böylesine bir destek Darüşşafaka için çok ama çok kıymetliydi. Darüşşafaka'nın müthiş de bir altyapısı var ve kadrosu son derece iyi çalışıyor. Herkesin dileği Şahenk'in Darüşşafaka'ya olan desteğini çekmemesi. Ama sanırım Avrupa şampiyonu bir Fenerbahçe varken, Ferit Şahenk Darüşşafaka'ya desteğe devam edemeyecek.
Akçıkçası bu duruma ben de üzülüyorum

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA