Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Darüşşafaka acayip rekabet doğuracak!

Önceki gün Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile buluştuğumuzda gündemimizde sadece 'basketbol' vardı.
Haziran ayında 'Ferit Şahenk, Darüşşafaka'yı bırakmasın' diye bir yazı yazmıştım. Türkiye'ye çok kıymetli isimler yetiştiren, babasız çocuklara iyi eğitim fırsatı sunan Darüşşafaka, basketboluyla da Euroleague'de fırtına gibi esmiş, Doğuş'un müthiş desteğiyle güzel başarılar elde etmişti. Doğuş Grubu, kurucu Ayhan Şahenk'in sağlında Darüşşafaka Cemiyeti'ne önemli yardımlarda bulunmaya başlamıştı. Eğitime yaptıkları destek bir yana, Darüşşafaka'ya Türkiye'nin en güzel spor salonlarından birini yapıp hediye de etmişti. Son 3 yılda basketbol altyapıya yapılan yatırım meyvelerini vermeye başlamış, başarı gözle görülecek kadar artmıştı. Darüşşafaka altyapısında yaşları 8 ile 18 arasında değişen küçük bir basketbol ordusu oluşmuştu.
Tabii ki şimdi artık Fenerbahçe gibi Avrupa şampiyonu olmuş bir Türk takımı vardı ve Şahenk de Darüşşafaka Avrupa'da oynayamayacağı için, Doğuş ismini 'sponsorluk' anlaşması yaparak koyu bir taraftarı olduğu Fenerbahçe'ye vermeyi daha yerinde bulmuştu.
Peki ama bu durumda Darüşşafaka Doğuş'a ne olacaktı? Hem sonra daha da önemlisi, bana göre Türkiye'nin en iyi basketbol altyapısına sahip olan Darüşşafaka bu önemli destekten olunca, gerçekten iyi sporcular yetiştiren altyapıda, kısılacak ya ta tükenecek bütçe nedeniyle tehlike çanları mı çalmaya başlıyordu? Bir tarafta Türkiye sınırları dışına taşan Oyunda Kal Projesi, diğer tarafta Darüşşafaka Cemiyeti ile 3 yıl önce yapılan anlaşma sonrası altyapıya verilen büyük destekler bitecek miydi?
Ferit Şahenk, karşıma Darüşşafaka Basketbol'da altyapıya ne kadar önem verdiklerini gösteren tabloyla çıktı. Atlyapıya yaptıkları yatırımın ardından artan milli sporcu sayısını, Türkiye çapında elde edilen güzel başarıları tek tek sıraladı. Sonra da "Biz Avrupa Ligi'nde sadece iki takımın yer alacağı belli olunca Darüşşafaka'da orijinal misyonumuza döndük. Yani altyapıya olan yatırımlarımızla varlığımızı sürdüreceğiz" diye anlatmaya koyuldu.
Görünen o ki Ferit Şahenk'in Darüşşafaka Cemiyeti ve basketbolu ile kurduğu ilişki kısa vadeli olmaktan çoktan çıkmış. Darüşşafaka Basketbol'daki misyondan vazgeçilmemiş.
Doğuş Grubu, Türkiye'de basketbolda yetenekli olan çocukların ortaya çıkması, onların Darüşşafaka Basketbol altyapısında yetişmesi ve milli takıma, diğer büyük takımlara transfer olacak kapasiteye ulaşması ve hatta Türkiye'yi yurtdışında temsil etmesi için Darüşşafaka Cemiyeti ile birlikte kolları sıvamış. Şahenk, "Göreceksiniz biz bu yıl Darüşşafaka'da acayip rekabet yaratacak bir takım oluşturacağız. Daha fazla Türk oyuncularının oynadığı bir takıma dönüştüreceğiz" diyor.
Doğuş Grubu'nun sosyal sorumluluk projelerinde girdiği yeni anlayış, Oyunda Kal Projesi'nin geldiği nokta, ve Şahenk'in Türkiye'de basketbolun yanı sıra yelken sporunun da gelişmesi için yaptıkları bir sonraki yazının konusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA