Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

5 yılda 60 bin gence ulaşıp lider adayı aradılar!

Yenibirlider Derneği 5 yıl önce kurulmuştu. Derneğin amacı, Türkiye'nin gelecek nesil liderlik ekolünü oluşturmaktı. Bunun için de gençlerin içindeki liderlik potansiyellerini erken yaşta keşfetmek gerekiyordu. O nedenle kurulur kurulmaz Anadolu'nun dört bir tarafındaki 132 üniversitede 60 bin üniversiteli öğrenciyle temasa geçtiler. 15 bin başvuruyu değerlendirdiler. Ülke genelinde 400'e yakın üniversite öğrencisine staj imkânı yarattılar. 332 genç profesyonyenel katılımcıyı lider adayı olarak gelişim programlarına aldılar.
Aralarında Mustafa Koç, Hüsnü Özyeğin, Bülent Eczacıbaşı, Erol Bilecik, Zeynep Bodur, Ahmet Nazif Zorlu, Sinan Tara, Ali Ağaoğlu, Nezih Barut, Ferit Şahenk, Agah Uğur, Demet Sabancı Çetindoğan, Mehmet Göçmen, Selçuk Yorgancıoğlu, Tansu Yeğen, Sani Şener, Murat Özyeğin, Canan Özsoy, Hamdi Akın, Cansen Başaran Symes, İzzet Garih, Ali Sabancı, Kaan Terzioğlu, Levent Çakıroğlu, Adnan Bali gibi iş dünyasının önde gelen isimleriyle seçilen öğrencileri eşleştirdiler ve onlarla bire bir mentorluk programlarına başladılar.
Türkiye çapında 40 konferansta 6 binden fazla üniversite öğrencisine ve genç profesyonele ulaştılar. İş dünyasının önde gelenleriyle mentorluk programı yeni seçilen adaylarla tam gaz devam ediyor.
Peki bu kadar kısa sürede böylesi güzel ve kapsamlı projeyi kimler hayata geçirdi? Aslında isimleri öğrenince siz de 'armut dibine düşermiş' diyeceksiniz.
Alarko Holding'in kurucularından olan yaşamı boyunca gençlerin önünü açan pek çok projeyi bizzat hayata geçiren Üzeyir Garih'in torunu Cem Garih ve Sabancı Holding'i bugünlere getiren beş kardeşten biri olan Şevket Sabancı'nın torunu Kerem Kamışlı, 5 yıl önce daha 19 ve 20 yaşlarında üniversite eğitimine henüz başlamışken ya da başlayacakken bu derneği hayata geçiren isimler.
Liderlik aslında bir aile geleneği, o yüzden de bu kadar hızlı ilerlemeleri zor olmamış olabilir. Ancak her ikisi de genç yaşlarına rağmen, yaz tatillerinde eğlenceli programlar yapmak varken, bütün enerjilerini Türkiye'de yaşıtları olan ancak imkanları kısıtlı olan gençlere faydalı olmak için çalışmışlar. Her ikisi de şu anda Londra'da çalışıyor ancak derneğin tüm çalışmalarıyla aktif olarak ilgileniyorlar. Söyledikleri çok ilginç:
"Türkiye'de işler hep insan tanımakla ilerliyor. Birini tanıyorsan, sana yol açılıyor. Oysa dünyada geçerli olan bu değil ve eninde sonunda Türkiye'de de bitecek. Türklerin uluslararası arenada başarılı olabilmesi, rekabet edebilmesi için bu tarz liderlik programları almaları önem kazanacak."
Birleşmiş Milletler 17 Global Kalkınma Hedefi kapsamında 50 sosyal girişimcilik projesi de hazırlayan dernek sayesinde keşfedilen gençlerin bazılarının projelerinin şimdiden şirketlerin ve uluslararası kurumların dikkatini çekmeye başladığını da belirteyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA