Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Global Umut Koalisyonu’na Türkiye’den ‘Barış İçin Eğitim’ raporu

Demsa Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve One Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, bulduğu her fırsatta Türkiye tanıtımı yapan isimlerden.
Öğreniyorum ki UNESCO'nun direktörlüğünün ardından şimdi de UNESCO Onursal Başkanı olan Irina Bokova öncülüğünde yeni bir platform kurulmuş. İsmi Global Hope Coalition (GHC) yani Global Umut Koalisyonu diye çevirebilirim. Tek amacı da tüm dünyada kültürel miraslara karşı başlayan şiddetin karşısında duranları yüreklendirmek, tarihi ve kültürel mirasları korumak için projeler yapmak ve de kültürler arası diyalog için köprüler kurmak, dünyada artan ırkçılığa, şiddete ve kendinden olmayana karşı duyulan öfkeye karşı mücadele veren isimsiz kahramanları onurlandırmak...
Türkiye'den bu oluşuma tek davet edilen isim de Demet Sabancı Çetindoğan olmuş. Belli ki kurdukları One Derneği ile başta Göbeklitepe olmak üzere Türkiye'nin kültürel mirasını korumak ve tanıtmak için yapılan girişimler Irina Bokova ve etrafındaki isimleri etkilemiş. New York'ta Birleşmiş Milletler'in toplantılarının yapıldığı hafta bir gala yemeği düzenleyen bu yeni koalisyona katılan Demet Sabancı Çetindoğan, oraya boş da gitmemiş. Öncelikle dünyanın önde gelen bağışçılarının, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin ve kanaat önderlerinin katıldığı davette, ONE Derneği'nin Mozaik Yolu Projesi'ni Prof. Dr.
İlber Ortaylı'nın müthiş anlatımıyla tüm salona duyurmayı başarmış.
Demet Sabancı Çetindoğan bununla da yetinmemiş ve GHC'ye, Barış İçin Eğitim konulu proje de götürmüş. Raporu, Bahçeşehir, Ankara, Kocaeli, Çankırı ve Aydın üniversitelerinden akademisyenlerin çalışmalarından faydalanarak MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan hazırlamış. Sabancı Çetindoğan, barış süreci tartışılırken, barış eğitiminin nadiren ele alındığını söylüyor ve "Bu nadir ele alışlar ise soyut düzeyde seyrediyor.
Hazırlanan raporumuzda, yeni önerilere yer verdik ve en kıymet verdiğim 'Multicultural Democracy' dersi üzerinde durduk. Dünyada ve Türkiye'de lise ve üniversite eğitiminde olması gerektiği kanısındayız. GHC tarafından raporumuzdaki bu projemiz kabul görürse yapılacak çalışmalarda Türkiye adına çalışmaları da yürüteceğim" diyor.
Etrafımızda güvenliğimizi tehdit eden, savaşın eşiğine geldiğimizi hissettiren siyasi gelişmelere bakınca, coğrafyanın hakikaten kader olduğunu her gün yaşadığımızı düşünüyorum. İşte o nedenle siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanında, iş insanlarının Türkiye'yi dünyaya iyi örnek gösterecek projelerle tanıtma gayretini çok önemli buluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA