Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Vatandaş TL’ye sahip çıkıyor

15 Temmuz'dan Moody's e, Türkiye her türlü terör ve ekonomik müdahale ile, liderlerden Meclis'e, emniyet güçlerinden vatandaşımıza, topyekûn mücadelesini etkili şekilde sürdürürken, vatandaşımızın Türk Lirası'na bu derece zorlu bir konjonktürde sahip çıkması da, 15 Temmuz'daki kahramanlığın farklı bir yansıması olarak, takdir edilmesi gereken bir duruş. 2015'in ilk çeyreğinde, bankaların döviz mevduatı hesaplarında 143 milyar dolarlık döviz cinsinden tasarruf tutan vatandaşımız, 2015'in ikinci çeyreğinde 160 milyar dolara çıkardığı döviz mevduatı toplamını, 2016'nın ikinci çeyreği sonuna kadar, yani bu yılın haziran sonuna kadar korumuş.
Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimini, tarihinin en tehlikeli terör eylemlerinden birini bertaraf ettikten ve her türlü terörle topyekûn mücadeleye girdiğinden bu yana, bankalardaki döviz mevduatı, 14 Ekim itibariyle, 144 milyar dolara inmiş durumda. 16 Ekim 2015'te, tam bir yıl önce, aynı döviz mevduatı toplamının 160.8 milyar dolar olduğunu dikkate aldığımızda, vatandaşımızın TL'ye sahip çıkması, ekonomik mücadelemiz açısından kritik önemde bir destek. Piyasanın 'sığ'laştığı dönemlerde, eğer vatandaşımız da döviz toplamaya kalksa idi, çok daha yüksek döviz kuru düzeyleri görebilir ve ekonominin algısıyla ilgili ciddi sıkıntı yaşayabilirdik.
Halkımıza bir kez daha şükran borçluyuz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA