Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

Uzun, ince, akıl dolu bir yol

AK Parti olağanüstü 3. Büyük Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucu lideri olduğu partisine bir kez daha genel başkan olarak dönüşü, sevgi ve coşku dolu bir şölenle gerçekleşti. Siyaset inanç işi. Bir siyasi liderin bu inancı, kararlılığı partisinin en küçük neferine kadar aşılayabilmesi, milyonlarca insanı 'uzun, ince bir yol'da birlikte yolculuk ettirmesi çok ender bulunabilen bir meziyet.
16 Nisan'da kabul edilen referandum ile Türkiye'nin siyaset yapma kültürü ve matematiği büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdi.
Bu nedenle, siyaset alanında gerçek liderlerin büyük bir beceri ortaya koyacakları, geniş kesimleri aynı gelecek ve hedef için bir araya getirmeyi başardıkları yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, tüm farklı ses ve önerileri algılayacak, onları aynı hedef ve gelecek için bir araya getirecek yeni bir 'akıl'ın AK Parti'ye hâkim olacağını işaret ediyor. Bu nedenle, AK Parti'yi, tüm teşkilat yapısında büyük bir zihinsel dönüşüm bekliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 14 yılda adeta efsanevi değişimlere imza atmış bir lider olarak, 16 Nisan'daki referandumun sağladığı değişimle, halkı ile tekrar bir araya geldi. Nitekim adaylığının açıklandığı dakikalarda salonda kopan sevgi ve coşku dalgası, AK Parti teşkilatı ve tabanının da Erdoğan'ı partinin lideri olarak yeniden genel başkan olarak görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını teyit etti. Erdoğan'ın kadınlara ve gençlere yönelik çağrısı, 16 Nisan'la birlikte 'Yeni Türkiye'ye yelken açan Türk siyasetinin, Türkiye'yi 21. yüzyılda iddialı bir ülke, ekonomi yapabilmesinde üstlendikleri, üstlenecekleri rol açısından anlamlıydı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son 14 yılda, Türkiye'yi pek çok dünya ülkesinden ayıran en önemli dönüşüm başarısının demokrasi ve güvenliği birlikte güçlendirme başarısı olduğu yönündeki tespitleri, geçmiş 16 yılda olduğu gibi, gelecek 16 yıl için de, AK Parti'nin Türk toplumunun hızla değişen yeni beklentilerine yine etkili çözüm üretme başarısına talip olduğunu da işaret ediyor.
80 milyon vatandaşını 1. sınıf vatandaş yapmak adına, Cumhurbaşkanımız etkili bir meydan okumayla ve kararlı bir şekilde, millete hizmet için yola devam çağrısı yaptı. 2003-2017 arası Türkiye Ekonomisi'ni 2.5 kat büyütmeyi başarmış olan AK Parti hükümetleri, Akıl Çağı'nın gerektirdiği tüm teknolojik imkânları, eğitim ve hukuk sisteminde 'demokrasi, özgürlük, gelişme ve refah'a odaklı reformlarla bezeyerek, Türkiye'yi gelecek 14 yılda 2.5 trilyon dolarlık bir büyüklüğe taşıyacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA