Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

‘Gerçek ötesi’ni ekonomiyle yeneceğiz

Gerçek-ötesi (post-truth) 2016'da Oxford sözlüğünün yılın kelimesi seçtiği bir kavram. Somut gerçeklerin belirli bir konu üzerinde kamuoyunu belirlemede duygulardan ve kişisel kanaatlerden daha az etkili olması anlamına geliyor. Türkiye, 2006'dan bu yana sistematik olarak etkisi artırılan bir 'gerçek-ötesi' operasyonla karşı karşıya. Gezi, 17-25 ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ile Türk toplumunun anlamlı bir bölümü 'gerçek-ötesi' bir saldırının etkisi altına alındı. Küresel bir ağ (siyaset, medya, uluslararası kuruluşlar) tarafından yürütülen söz konusu 'gerçek- ötesi' operasyon, 2 yıldır ekonomi alanına da sızdırılmaya çalışılıyor.
Yabancı bir gazete 'turistler Türkiye'ye dönüyor' diye yazıyor, insanlar 'turizm bitti' diyor. 7 aydır, ihracatın tekrar artışa geçtiğini rakamlar net olarak gösteriyor, insanlar 'ihracat bitti' diyor.
Etrafımızdaki coğrafyada, ülkelerin ve toplumların kurtuluş ümidi, moral kaynağı olan, 'Türkiye Ekonomisi'nin son 15 yıllık başarısının somut gerçekleri' görünmeyen bir küresel el marifeti ile adeta yok edilmeye çalışılıyor. Oysa bizim bu saldırıya karşı uyanık olmamız gerekmekte.
Gezi provokasyonunu da, 17-25 hukuk operasyonunu da, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimini de Türkiye Ekonomisi'nin uluslararası ölçekte tescillenmiş 15 yıllık başarısı ile atlattık.
Ancak, 'gerçek-ötesi' algı operasyonunun ekonomi bacağı, bir ahtapot gibi, sinsi sinsi, ekonomimize dolanmaya çalışıyor. Bu nedenle, enflasyonla mücadelede hızımızı artırmak ve bir an önce sonuç almak önemli. Bu nedenle, yastık altı TL, döviz ve altın cinsinden tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak tedbirleri bir an önce hayata geçirmek önemli. Bu nedenle, KOBİ'lerimizden büyük işletmelere ve holdinglere, reel sektörün ülkesine güvenini sağlam tutacak çabalar kritik derecede önemli.
Çünkü 'gerçek-ötesi' algı operasyonu ile, Türkiye Ekonomisi'ne yönelik somut gerçekleri, üretim, istihdam, yatırım boyutunda Avrasya'nın bütününde yakaladığımız başarıyı, dünya ekonomisi sendelerken devam edebildiğimiz mega projeleri unutturmaya, bunu başaran reel sektörü bir 'endişe girdabı'nın içine çekmeye çalışıyorlar.
Oysa en vahşi, en acımasız yaftalar, yalanlarla örülmüş 'gerçek-ötesi' algı operasyonunu bertaraf etmemizin etkin yolu ekonomi alanındaki başarımızı 'sürdürülebilir' kılmaktan geçmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettikleri 'metal yorgunluğu'ndan bir an önce kurtulmak adına, önümüzdeki 6 ayı seri adımlarla, ekonomiye dair somut simülasyon çalışmaları ve stratejik planlarla yönetmemiz gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA