Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

15 Temmuz Destanı’nın ekonomik kodları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibiyle birlikte 15 yılda gerçekleştirdiği 'devrimsel' dönüşüm, demokratik ve ekonomik reformları hayata geçirmek adına gerekli kararlılık ve inanca sahip olmanın, bir ülkeyi dünya ekonomi- politiğinde nasıl üst basamaklara çıkardığı noktasında tescillenmiş bir başarıdır. Türkiye, bu başarısı ile hem Avrasya'daki ülkelerin tümüne ilham vermektedir, hem de küresel ekonomi- politiğin yeni yükselen coğrafyası Asya- Pasifik açısından bir sıklet merkezidir. Demokrasisi ve ekonomisiyle, Türkiye'nin 'oyun kurucu' gücünü artırması, Asya-Pasifik'in önlenemez yükselişinin hızlanması anlamına gelmektedir. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Türkiye'yi felç etmeyi, uluslararası itibarını yok etmeyi, ekonomik sistemini yerle yeksan etmeyi ve Asya-Pasifik'in yükselişini sekteye uğratmayı hedeflemiş, küresel güçlerce her açıdan desteklenmiş vahşi bir operasyon; bir işgal girişimidir.
15 Temmuz Destanı'nın ekonomik kodlarını merak ediyorsanız, 2002'de ortalama yaşam standardı 3 bin doların altında, bankalarda sadece 128 milyar TL tasarrufu olan, 30 milyar dolarlık ihracatı dahi yakalayamamış, kamu mali disiplini büyük sıkıntılar içinde olan bir Türkiye'den, bugün 10 bin 800 dolar ortalama yaşam standardı, bankalarda 1 trilyon 240 milyar TL tasarrufu olan, 150 milyar dolar ihracat yapabilen, küresel ölçekte pek çok önde gelen gelişmiş ve AB ülkesinden daha güçlü ve sağlam kamu mali disiplini olan, 170 milyar dolarlık sanayi üretimi ile Avrasya'nın en iddialı üretim ekonomilerinden biri olan Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibinin bu büyük başarısını iyi analiz etmemiz gerekir. Bu verilerin tümü toplumsal düzeyde yüksek bir özgüven, güçlü bir özel sektör ve geleceğine yatırım yapan bir Türk halkı anlamına gelmektedir.
Türkiye Ekonomisi'nin sağlam temellere dayalı başarısını göz ardı eden hainler ve onların küresel destekçilerinin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe ve işgal girişimi, halkımızın iman dolu göğsüne, Türkiye Ekonomisi'nin sağlam temellerine, Türk iş dünyasının başarılarla tescillenmiş özgüvenine çarptı ve un ufak oldu. Milli İrade'nin sarsılmaz gücü, tankları da, topları da, uçakları da ezdi, geçti. 15 Temmuz Destanı'nın ekonomik kodları, dünyanın önde gelen ülkelerinin dahi kaldıramayacağı ölçüde vahşi bir saldırıya rağmen, Türkiye Ekonomisi'nin yeniden yüzde 5 büyümeye dönmesinin gerekçesidir. 250 Şehidimiz ve 2900 Gazimizin tarihi fedakârlıkları adına, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımak boynumuzun borcudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA