Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Başbakan Erdoğan laik kesime el uzatmalı

Türkiye'nin yaşadığı vahşi güç savaşı ortamında kullanılan bütün kavramlar ve değerler araçsallaşıyor... İnsan hakları özgürlükler hukukun üstünlüğü gibi liberal değerlerin içi boşalmış durumda.
Ahaber'in başına gelenler bunu bir kez daha kanıtladı. Odaklanılan tek olay yenmek ve yenilmek bu ülkede şu an.. Benim üzüldüğüm esas mesele şu: Aslında bu vahşi güç savaşı ortamının hiçbir kanadında bulunmuyor laik kesim. Dolayısıyla CHP de bu iktidar savaşının aktörü değil. CHP'liler sadece burada araç olarak kullanılıyor. Nitekim CHP aktörlerinin hiçbirinin sözlerini ciddiye alıp cevap veren yok. Mesela CHP'liler 30 Mart öncesi sürekli Erdoğan'ın hapse atılacağından ülkeden kaçacağından helikoptere binip gönderileceğinden falan bahsettiler. Bu söylemlere cevap bile verilmedi ve ne siyasette ne medyada önemsenmedi...
Sosyolojik anlamda laik kesim politik anlamda CHP enerjisini parçası olmadığı bir iktidar savaşı için harcıyor.
Bu iktidar savaşının galibi olma şansları bile yok. Çünkü sahadaki maçın takımları belli.
Laik kesim sahanın dışında. Dolayısıyla bu maçın mağlubu dahi olamayacaklar...

***

Önümüzdeki dönemde Başbakan Erdoğan da laik kesime ve özellikle Alevilere karşılıksız el uzatmalıdır. El uzatılan kesimlerden Erdoğan'a nefret sözleri devam edilebilir ama en nihayet bu girişim olumlu neticeler verecektir. Erdoğan devlet içinde bu birliği sağladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1974'teki Kıbrıs çıkarması kararını aldığı kadar birlik halinde.
Devlet içinde laik kesimden olan hemen her yetkili bu süreçte meşru Başbakan Erdoğan'ın yanında saf tutuyor. Devletin içinde olanlar bu örgütü yaşayarak öğrendikleri için neyin ne olduğunu biliyorlar. Bu birlik toplum içinde de sağlanmak zorunda.
Erdoğan laiklere ve Alevilere o yüzden karşılıksız el uzatmalı. Tüm farklılıklarımızla millet olduğumuzu yeniden hatırlamalıyız.
Bu ülkenin huzuru ve güvenliği için bu zorunludur.
***

Öte yandan laik kesimin de aklını başına toplayıp özeleştiri yapması şart... Ben bu konuda sözü laik kesime hitap eden Twitter fenomeni siyaset bilimci İlkan Dalkuç'a bırakmak istiyorum. Hükümet nasıl kutuplaşmayı bitirmekle görevli ise laik kesim de muhalefet ederken meşru demokratik sınırlara bağlı olmak zorunda.Aksi halde bu toplumsal kutuplaşma sürüp gitmeye devam eder... İşte siyaset bilimci İlkan Dalkuç'un @ilkand adresinden attığı tweetleri:
ilkan @ilkand: İktidardan düşenin hapse girdiği ülkede demokrasi falan olmaz. Nixon, Blair, Bush hapse falan girmedi.
ilkan @ilkand: @selmini Bugün Suriye'de Esad mesela artık çekilemez.
İktidardan indiği anda öldürülecek.
Kaddafi'nin başına gelenleri yaşayacak.
Çıkışı yok
ilkan @ilkand:Ufacık bir kedi yavrusuna bile çıkış yolu bırakmazsanız, kan revan içinde kalırsınız
ilkan @ilkand: 15 Mayıs 1950'de İnönü'nün tek parti dönemi için yargılanmaması sakince Pembe Köşk'e gitmesi gayet doğruydu.
ilkan @ilkand: Muhalefetin amacı iktidardaki lideri mahkum ettirmek, helikopterle kaçırtmak değil sadece iktidardan indirmek olsa kafi.
ilkan @ilkand: Her zaman çıkış yolu bırakın karşınızdakine.
ilkan @ilkand: Ayrıca Türkiye'de çıkış yolunu kapayan asıl hadise 7 Şubat'tır arkadaşlar. Sizin duyarlı olduğunuz konular değil. Böyle bir ülkede yaşıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA