Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Nükle’yersen

Başkan Donald Trump'ın "Dünyanın daha önce hiç görmediği gazapla karşı karşıya kalacaklar" açıklamalarının ardından Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginlik tırmanıyor.
Kuzey Kore'de askeri nizamda sokak protestoları vardı dün de.
Evet, "savaş tanrıları" yeni kurbanını bulmuşa benziyor.
Bağımsız uzmanların, Kuzey Kore'nin elindeki nükleer silahlara dair istihbarat raporlarının abartılı olduğu yönündeki raporlarının yine hiçbir önemi yok.
Yine diyorum zira, biliyorsunuz başka ülkeleri defalarca işgal eden, bombalayan nükleer süper güçler çok arsızlardır.
Köşeye kıstırdıkları bir üçüncü dünya ülkesini "potansiyel tehdit" diye yaftalarken delile ihtiyaç duymazlar.
Kimyasal silah var diye yakıp yıktıkları yağmaladıkları Irak'ta olduğu gibi, herhangi bir silah bulamayınca "kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir" türünden zırvalıkları soyunmuşlardı...
Şimdi de Kuzey Kore'nin çok tehlikeli olduğuna dair ellerindeki tek bir delil var. O da tüm uluslararası kuruluşları ve küresel medyayı üzerine salıp, işgal tehdidiyle köşeye sıkıştırdıkları Pyongyang yönetiminin cevaben savurduğu tehditler!
Şaka gibi.
Öyle ya, hepimiz biliyoruz ki eğer kendisine saldıracağını söyleyen bir devleti tehdit etmek suçsa... Sanırım bu konuda sabıkası en kabarık devlet ABD ve bugün Kuzey Kore'ye karşı yanına aldığı emperyalist devletlerdir.
Daha geçenlerde, 90. yıldönümünü kutlayan Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) nükleer silahlarını göğsünü gere gere tüm dünyaya resmi törenlerle sergilemesine hiçbir uluslararası kuruluş ya da devletten tepki geldiğini duydunuz mu mesela?
Allah, bu nükleer umacısı oyununda meze yapılan üçüncü dünya halklarının yardımcısı olsun.

***

Japonları Kuzey Kore mi katletti?
Kuzey Kore'nin burnunun dibindeki adada, nükleer tehdide karşı hava savunma sistemleri üzerindeki örtü kaldırılmış durumda.
Tabii ki ihtimal de olsa tedbirlerini alacak Japon Devleti de.
Ne var ki dünya üzerinde, on binlerce vatandaşını kurban verdiği nükleer saldırı deneyimini yaşamış yegane ülke olan Japonya'nın adeta Stockholm sendromu yaşıyor.
Geçtiğimiz günlerde Hiroşima'nın yıldönümü anan ülkede, sanki bu katliamların sorumlusu Kuzey Kore'ymiş gibi Pyonyang yönetimi kınandı. Katliamı yapan ABD'nin adı bile anılmadı.
"Yapılan anketlerde Japon halkının büyük çoğunluğu Hiroşima'yı ve Nagazaki'yi Rusya'nın bomladığını düşünüyor" diyen Putin abartmıyormuş demek.

***

FETÖ'cüler nükleeri keşfetti!
Dünya yeniden nükleer tehdidi keşfetti ya, ucu ne zaman bize dokunacak diye merak ediyorduk.
Topa ilk giren, Birleşik Krallık'ta yayınlanan Daily Express oldu.
Gazetenin kaynağı ise tahmin edebileceğiniz üzere, firari bir FETÖ'cü. Abdullah Bozkurt...
Bu badem bıyıklı ajana göre AB ile yaşanan krizin ardından Türkiye "atom bombası" sahibi olabilmek için harekete geçmiş.
Sefiller...
Türkiye'ye bir dış müdahale için manipüle etmedikleri tek konu nükleerdi sonunda onu da yaptılar.
Bakalım şimdi, hangi muhalefet milletvekili FETÖ'cüler yurt dışındaki bu son zırvalığına destek açıklaması yapacak?
Ha bu arada, emperyalistlere hak olan nükleer güce biz de acilen sahip olmalıyız, o ayrı konu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA