Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİH ALTINOK

Siyaset için soyunulur mu?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun yürüyüşü sırasında karavanda çektirdiği beyaz atletli fotoğrafı konuşuluyor.
Görmüşsünüzdür, resimde Kemal Bey kızı Zeynep Hanım'la birlikte karavanda yemek yiyor. Mütevazı bir ortam. Masada taze fasulye, pilav, bir tas yoğurt, poşette ekmekler...
Belli ki tasarımcı ekip fotoğrafı dün manşetten "Vatandaş Kemal" diye duyuran Hürriyet'in vermek istediği mesaj üzerine kafa yormuş.
Ama çok klişe kodlar bunlar. Ayrıca da CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun hedef kitlesi o karede resmedilen alt-orta sınıf değil.
Örneğin benim oturduğum mahallede CHP'nin oyları yüzde 80 civarında. Henüz Kemal Bey'in atlet stilinde takılan tek bir kişiye rastlamış değilim.
Dahası sağ ve sol seçmenin her ikisi birden artık bu romantik kodları acizlik sayıyor. Dünya sahnesinde mücadele eden ülkeleri için daha iddialı bir liderlik arzuluyorlar.
Bence Kemal Bey Zeki Demirkubuz sinemasında ısrar etmeyi bırakıp dışarıya açılmalı; mesela Hollywood filmleri izlemeli.
Çünkü aslında herkes mutlu sonları daha çok sever.

***

İlker Başbuğ'u gören var mı?

CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın, 2007'de "bir şekilde" eline geçen 15 bin Fetullahçı askere ait bilgileri niçin kamuoyundan ve yargıdan gizlediğinin cevabını hâlâ alamadık.
Hadi diyelim Özkan kendisine sorduğum "Acaba Kanaltürk'ü Fetullahçı Akın İpek'e biraz daha pahalı satmak için mi bu bilgileri gizlediniz" türünden sorulara cevap bulamıyor. Bu yüzden de seçmen karşısında bir süredir ölü taklidi yapıyor.
Peki ya eski genelkurmay başkanlarımızdan İlker Başbuğ'un suskunluğu?
Ayda en az bir kere CNNTürk ya da FOX TV ekranlarına çıkıp, "Cemaatle ne kadar da tek başına mücadele ettiğini" hatırlatan Başbuğ ekranlara mı küstü?
Neden 2007'de Özkan kendisine Fetullahçı askerlere ait olduğu iddia edilen bilgileri getirince "gereğini" yapmadı, "hevessiz" davrandı?
Bakın Kemal Kılıçdaroğlu telefonla arayarak, sorularımıza okurlarımızı ikna edici netlikte yanıt verdi geçenlerde. "Ben de bu bilgilerin varlığından kamuoyuyla sizlerle birlikte haberdar oldum" dedi.
Siz niye zorlanıyorsunuz bu basit sorunun cevabını vermekte Sayın Başbuğ?
Savcılar eğer Özkan'ı ifadeye çağırıp 2007'deki bu skandalı sormasa, sır sizinle Özkan arasında mezara mı gidecekti?

***

Başkası adına racon kesenlerin haline dön de bir bak istedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "adına racon kesen" sosyal medya karakterlerine ve köşe yazarlarına yönelik "Kesilecek bir racon varsa bizzat ben keserim" sözleri, tanımına uyan ideal bir racondu.
Zaten herkes de Cumhurbaşkanı'nın bu işi daha önce de olduğu gibi çok iyi yapacağını biliyor.
Eminim ki, pek üzerinde durulmasa da Erdoğan'ın bu sözlerinin siyasi muhatapları da vardı... Ve yine eminim ki kibri boyundan büyük olanlar dışında hepsi de mesajı almıştır.
Ancak kamuoyu, Erdoğan'ın doğrudan işaret ettiği medyadaki karakterlerden henüz bir sinyal alamadı.
Mevzuu anlamamakta ısrar edenlerin kimseye çaktırmadan dönüp şöyle bir maziye bakmalarında fayda var.
Zira düne kadar onun bunun adına racon kesen kolpa delikanlıların acıklı akıbetlerinde nice dersler var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA