Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Komutanlar aslında ne dedi?

Ankara'da bir dizi soru hâlâ zihinleri kemiriyor.
Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri sessizliğini koruyor.
Suriye karasularından 12.6 mil açıkta düşen Türk jetinin "görev uçuşu kodu" neydi ve "emri kim verdi?"
Uçağın "gizli görevi" söz konusu ise ne ölçüde risk analizi yapıldı?
Havadaki karşılaşma ve ihlallerde neredeyse tüm deneyimi Ege'de Yunan savaş uçakları ile yaşanan olaylardan ibaret olan Türk Hava Kuvvetleri, kurallara uyan bir devletle, iç karışıklığın hâkim olduğu kural dışı devlet arasında davranış farkı olabileceğini ne kadar hesaba kattı?
Suriye ile Türkiye'yi sıcak çatışmaya sürükleyebilecek, üçüncü ülkelerin karanlık ellerinin de karışabileceği "felaket senaryosu" ne düzeyde dikkate alındı?
Düne kadar küçümsenen Suriye'nin özellikle 2007'den sonra hava savunma sistemine yaptığı yatırımları ve bu sistemin tüm özelliklerini henüz bilemediklerini açıklayan komutanlar, aslında neyi söylemiş oldu?
Uluslararası hava sahasında, silahsız Türk uçağının başına gelenlerin, dış ayağı araştırılmaya devam edilecek. Sorumlularına bedel ödetmeye dönük seçenekler de masada tutulacak.
Ama içeride de hiç olmazsa şehit pilotların anısına duyulan saygının gereği olarak ciddi bir askeri özeleştiri yapılacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA