Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Askeri reformlara dikkat!

İçeride terörle zorlu mücadele, dışarıda devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir biçimde taraf olduğu yaklaşan Musul operasyonu.
Mevcut şartlar altında TSK iç dinamiklerine ilişkin değerlendirme yapmanın yüksek hassasiyet gerektirdiğinin farkındayım. Bu nedenle komutan bazında isimlendirmeden genel tabloya dair kaç söz söyleyeyim.
15 Temmuz gecesi, TSK içinde yuvalanan FETÖ'cü askerlerin ve işbirlikçilerinin başlattığı darbe kalkışmasının travması henüz geçmiş değil.
Fakat... Sıcağı sıcağına yapılan askeri reformların eğilip bükülmesine dönük derin TSK unsurlarının arayışı da hafife alınacak cinsten hiç değil.
Kuvvet komutanlıklarının, savaş sanatı dışındaki noktalarda Milli Savunma Bakanı ile ilişkilendirilmesi çabasının öyküsü 40 yıllık.
Genelkurmay Başkanlığı'na, kuvvet ayrımı yapılmaksızın orgeneraller arasından atama yapılması, TSK'nın eski planlarında da mevcut.
Jandarmanın, İçişleri Bakanlığı'na bağlanması da askeri okulların yeniden yapılandırılması da kökü tarihe uzanan gerekliliklerdi.
Bu aşamada sadece, askeri tıbbiye dosyasına bir daha bakılmasında ve Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında ele alınmasında fayda var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA