Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

“Ben de oradaydım”

Sabah, 06.00. Gün yeni yeni ağarıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, Çanakkale için hareket ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenindeyiz. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in gece yarısı Türkiye'nin ekonomik görünümünü "negatife çevirmesine inat", ülkenin "pozitif gündemine" tanıklık ediyoruz. 1915 ruhunun, 15 Temmuz ruhu ile birleştiği bu anda, heyecan dorukta. Neden? Çünkü, büyük laf etmekle büyük olunmuyor. Büyük işlere imza atan liderler, ülkelerini de büyük yapıyor. İşte o zaman "yedi düvel de dize geliyor!"

***
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Özgüvenli ve iddialı Türkiye hedefi", Çanakkale'de bir kez daha ete kemiğe bürünüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Çanakkale düşman için geçilmez. Çanakkale millet için geçilir" sözü, Lapseki'deki gerçek manasını buluyor. 102 yıl önce ecdadın, kanla, canla bedel ödediği ve vatan kıldığı bu topraklarda, tarih de yeniden yazılıyor. Ve bu aziz millet, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atıldığı nirengi noktası ile 16 Nisan sandık noktasını ferasetiyle birleştiriyor. Ne istediğini gayet iyi biliyor. Kadın erkek, genç yaşlı... Konuştuğumuz herkes, "Başı dik, alnı açık Türkiye için" hem diliyle hem de gönlüyle sesleniyor:
"Evet"
***
Tören telaşının ardından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'la sohbet ediyoruz. Bakan Bey, Çanakkale Köprüsü ile yeni bir eko-sistem oluşacağını anlatıyor. İhaleye çıktığımızda, dünyanın önde gelen müteahhitlik firmaları "Biz bu işi yaparız" kararlılığı ile geldiler. Ama daha önemlisi, 13 büyük finans kuruluşu da "Biz bu projeyi finanse ederiz" mesajı verdiler. "İşte bunlar, Türkiye'nin geleceğine duyulan güvenin göstergeleri!" diyor.
***
Çanakkale Köprüsü'nün teknik özelliklerini, dünyadaki benzersiz yönlerini, yatırım bedelini, Cumhuriyetimizin 100. yılı ile buluşma idealini ekonomi sayfalarımızda okuyacaksınız.
Lakin...
"Dombra" ile "Ölürüm Türkiyem" şarkısının kardeşliğini, "Ben de oradaydım", "1915 Çanakkale Köprüsü'ne, yeni Türkiye'nin temeline harç konulan yerdeydim" diyenlerin anılarını inşallah uzun yıllar dinleyeceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA