Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kalın, Akar, Fidan... ABD’ye ön ziyaretin anlamı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tarihi değer taşıyan ABD ziyareti öncesi, devletin üç önemli isminin Washington'a gitmesi hayli merak uyandırdı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan... Bu stratejik ekibin DC'de bulunma gerekçesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında planlanan randevunun arka planında aramak mümkün. Erdoğan'ın deyişi ile "Obama dönemi kalıntıları" var. Ve Türkiye karşıtı bu kişiler Washington'da hâlâ iş başında.
Üstelik Erdoğan-Trump buluşmasının ABD'de olmaması, mayıs sonundaki Brüksel NATO Zirvesi'ne kadar ötelenmesi için elinden geleni ardına koymadı. Ama Erdoğan diplomasisi Beyaz Saray'da sonuç verdi. İşte bu görüşmenin, özellikle Suriye ve FETÖ başlıklarında hedefine ulaşması, alınan sözlerin takibi için Türkiye Cumhuriyeti'nin üç önemli yetkilisinin aynı anda, muhatapları ve Trump ekibi ile ön çalışma yapması çok çok kritik.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA