Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

‘Kontrollü ruhlar...’

İZLENİM

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, Gazi Meclis tarihi bir oturuma sahne oldu. TBMM'nin tören kapısının girişinde, 15 Temmuz gecesini teşhir eden fotoğraf sergisi vardı.
Meclis'te, darbecilerin bombalarının isabet ettiği bölüm cam kafes içinde ibret vesikası olarak duruyordu.
Bahçe, Türk bayrağı ve Türkiye haritası oluşturan çiçeklerle bezenmişti.

***
Büyük Millet Meclisi, saat 13.00'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gelişi ile hareketlendi.
Darbeyi durduran, milletiyle bütünleşen liderlik tablosuna tanıklık etmek isteyen vekiller, bürokratlar, gazeteciler, 15 Temmuz gazileri kulise akın etmişti. Cumhurbaşkanı fotoğraf çektirme taleplerini yine kıramadı. Meclis'e gelişi de İstanbul'daki program için ayrılışı da yoğun sevgi gösterileri arasında gerçekleşti.
***
TSK komuta kademesi, özel locada tam kadro yerini alırken, İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen Org. Yaşar Güler dinleyici localarında idi.
Yüksek yargı organlarının başkanları da protokoldeki yerini aldı. ABD, İngiliz, Fransız, Rus büyükelçilerinin aralarında olduğu kalabalık bir diplomatik misyon topluluğu da genel kurulu takip etti.
***
Konuşmalara gelince...
TBMM Başkanı'nın darbeler tarihi analizi, millet olma ruhunu izahı, ebed-müddet devlet vurgusunun yanı sıra 15 Temmuz gecesi kadın vekillerin cesur duruşunu övmesi takdir topladı.
Başbakan Binali Yıldırım heyecanlı idi. Kalleşlere karşı kardeşlik, hainlere karşı kahramanlık çıkışı büyük alkış aldı. Tabii, Cumhurbaşkanı'nın, darbe gecesi sergilediği liderliği anması da önemliydi.
CHP genel başkanı konuşmasında, kontrollü darbe safsatasını ispat yarışına girdi. Başbakan Yıldırım'ın, "15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler kontrollü ruhlardır!" ifadesi CHP'ye yanıt niteliğinde idi. HDP sözcüsü, bildik gündeminin peşindeydi ve yakın tarihten ders çıkarmamıştı.
MHP lideri Devlet Bahçeli ise darbe dinamiklerinden yargılanan hainlere, malum yürüyüşten milli birliğin önemine kadar değindiği tüm başlıklarla geleceğe kritik notlar düştü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA