Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Akneyle savaşta salisilik asit

Probleminize yönelik en doğru ürünü seçmenin yolu etiket okuma alışkanlığından geçiyor. Akne ile ilgili ürünlerde içeriğinde salisilik asit olup olmadığına bakın

Ciltte dönemsel olarak beliren sivilcelere ya da yoğun akne problemine karşı çözüm sağlayan birçok sivilce ürünü mevcut. Etkili bir bakım için sivilce probleminize yönelik ürün seçerken etiket okuma alışkanlığı edinmeniz kendiniz için doğru ürün seçmenize yardımcı olacaktır. Sivilce veya akne ile mücadelede en etkili içeriklerden biri salisilik asittir. Şimdi bu özel içeriği sizlere daha detaylıca anlatmak istiyorum.

NASIL ETKİ EDER ?
Akne, gözenek içerisinde aşırı derecede ölü hücre birikiminin olması ve ciltteki fazla yağ ile bu gözeneğin tıkanması sonucu oluşur. Bu kapalı, hava olmayan ortamda bakterinin hayatta kalması için uygun ortam sağlanmış olur. Bir tür BHA yani Beta Hidrosiasid olan salisilik asit, gözenek içerisinde oluşmuş akne ile savaşır, tıkalı gözenek ve sivilcelerin oluşumunu sağlayan, normalden fazla olan ölü hücreleri ve fazla yağı ciltten uzaklaştırır. Ayrıca salisilik asit cildin üst katmanını nazikçe soyarak gözeneklerin temiz kalmasını sağlar, tıkanmasının önüne geçmeye yardımcı olur. Ayrıca antienflamatuar özelliği olan salisilik asit, kırmızı ve şiş olan sivilceyi yatıştırır. Tüm bu farklı özellikleri bünyesinde barındırıyor olması sivilce ve kızarıklıkla mücadelede salisilik asidi farklı bir yere koyar. Ayrıca ileride oluşabilecek sivilceleri cildi temiz tutarak engellemesi de onu sivilce ürünlerinin gözde içeriği yapar.

NEDEN TERCİH EDİLİR ?
Salisilik asit akneyi tedavi eder, iyileştirir ve önler, üstelik bunları cildi fazla kurutmadan ve tahriş etmeden yapar. Akne sadece düzenli ve etkili bakım ile önlenebilir. İşte bu yüzden ürünlerin düzenli kullanımı akne ile mücadelede büyük önem taşır.

DOĞRU BESLENİN
Dışarıdan kullanacağınız ürünlere ek olarak beslenme biçiminize de dikkat etmeniz, akne ile mücadelede oldukça işinize yarayacaktır. Doğru besinlerle beslenmeyi atlamak hem vücudunuzu, hem de cildinizi olumsuz yönde etkiler. Bunun yanı sıra akneyle mücadelede beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar da vardır. Örneğin çikolatanın ve yağlı yiyeceklerin akneye neden olduğu gibi... Bu yüzden bu yiyecekler adeta bir düşman gibi görülür ama gerçekte ne yememeniz gerektiğine değil, ne yemeniz gerektiğine odaklanmalısınız.

YAĞDAN KORKMANIZA GEREK YOK!
A vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeleri yemeye özen gösterin. Örneğin tatlı patates, havuç ve koyu yeşil renge sahip sebzeler; A vitamini yönünden oldukça zengindir. Sivilcenin başlıca nedenlerinden biri olan ölü hücre döngüsünü normale dönüştürmeye yardımcı olurlar. Ayrıca goji berry ve nar; hücrelerinizi nemli tutan önemli antioksidan ve antienflamatuarlardır. Bu arada yağdan da korkmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA